Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Транспортування світлих нафтопродуктів

Світлі нафтопродукти - це продукти переробки нафти, які відрізняються прозорістю і відсутністю темних нафтових фракцій у складі. До них відносяться бензин, дизель і гас, а також мінеральні масла, мастила, присадки, нефрас і світле пічне паливо.

Світлі нафтопродукти повинні маркуватися згідно з характеристиками речовин. При цьому в маркуванні використовуються позначення, що вказують на відповідність ПММ нормам і вимогам як вітчизняних ГОСТів, так і європейських регламентів. Ця ж маркування необхідна для того, щоб визначити правила зберігання і транспортування таких НП.

Як маркуються світлі нафтопродукти?

Транспортування світлих нафтопродуктів може здійснюватися за допомогою літаків, автомобільного транспорту, поїздів, морських і річкових танкерів, підземних і наземних трубопроводів. При цьому кожен вид транспорту має свої переваги й недоліки. Дізнатись, яка на бензовоз цена, можна за посиланням.

Так, наприклад, використання авіації нерентабельно в більшості випадків. Також досить небезпечним є використання водного транспорту. Численні аварії і відбуваються через них екологічні катастрофи вказують на низьку ефективність цього способу доставки.

Територією України транспортування світлих нафтопродуктів здійснюється переважно по залізниці та автоцистернами. Це зручно, вигідно і безпечно. Однак в деякі регіони України поставка пального здійснюється виключно авіаційним шляхом. Це пов'язано з віддаленістю цих регіонів, а також відсутністю залізничних колій і автомобільних доріг.

Особливості доставки світлих нафтопродуктів

Світлі нафтопродукти відносяться до категорії небезпечних легкозаймистих вантажів. Тому транспортування світлих нафтопродуктів здійснюється відповідно до норм і вимог Європейської Угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (скорочено ДОПНВ).

Цей документ визначає всі правила навантаження, доставки і тимчасового зберігання світлих НП. Крім того, в ньому перераховані вимоги до транспорту і резервуарів.

Вимоги до обладнання для доставки світлих нафтопродуктів

Згідно з регламентом ДОПНВ, тягачі з автоцистернами повинні відповідати наступним вимогам:

  1. Корпус цистерни повинен бути пофарбований в помаранчевий колір;
  2. На автоцистерні повинна бути нанесена чітко видна напис «Вогненебезпечно»;
  3. Кабіна тягача повинна бути оснащена помаранчевим проблисковим маячком і знаком ПДР;
  4. Над номерними знаками повинні бути прикріплені таблички з найменуванням вантажу за міжнародною класифікацією;
  5. Автомобіль повинен бути оснащений заземленням, призначеним для відводу статичної електрики;
  6. Всі деталі тягача і автоцистерни повинні бути виконані з матеріалів, що не іскрять при механічних пошкодженнях.

Крім цього до автоцистернах пред'являються і інші вимоги. Відповідно до російського законодавства, такий транспорт повинен бути оснащений засобами пожежогасіння, а його безпеку і герметичність слід перевіряти не рідше 2 разів на рік. Схожі вимоги пред'являються і до залізничного транспорту. Потяги, які використовуються для доставки НП, відносяться до спецтехніки і оснащуються додатковими системами безпеки.

Доставка нафтопродуктів по території СНД

У перелік послуг компанії входять міжнародні відправки світлих нафтопродуктів. Щоб замовити поставку нафтопродуктів в країни Митного Союзу або СНД, зв'яжіться з менеджерами компанії. Вони розкажуть, як здійснюються міжнародні відправки світлих нафтопродуктів, проконсультують щодо цін і можливих маршрутів доставки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь