Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Форель морська і річкова: в чому відмінність?

Мало хто знає, що форель річкова (водиться виключно в прісних водах) і морська мають суттєві відмінності. Мало того, деякі покупці взагалі не в курсі, які є різновиди форелі. Але різниця є і вона досить істотна. Давайте розберемося!

Навколишнє середовище або розведення (99,9% форелі вирощується, оскільки квоти на вилов дикого лосося мізерні), вид і кількість корму безпосередньо позначаються на смакових і поживних властивостях риби, а також на кольорі м'яса. Більша частина форелі в магазинах і супермаркетах - річкова.

Основні відмінності:

  1. Розмір і колір м'яса. У річкової риби м'ясо блідіше, має рожевий відтінок, нерідко зустрічається навіть біле. Для багатьох це іноді здається дивним, адже всім відомо, що свежая форель - це представник сімейства лососевих риб, які мають червоне м'ясо. І тому, побачивши у себе на тарілці, в ресторані або кафе, шматочок приготовленої форелі білого кольору, починають уточнювати, а чи дійсно це та риба, яка була замовлена? У морської форелі ж м'ясо навпаки червоне, насичене. А в розмірах вона випереджає своїх прісноводних побратимів. Наприклад, струмкова форель рідко перевищує в розмірах 25-30 см, в той час як морська може досягати 60 см в довжину
  2. Смак. Про смаки, як то кажуть, не сперечаються. Але більшість людей все ж вважає, що морська форель має багатий смак, м'ясо її жирніше, а отже, при кулінарній обробці, виходить більш соковитим. Є й об'єктивний факт з приводу смакових відмінностей: нерідко річкова форель має характерний і не найприємніший смак твані. Пояснюється цей факт тим, що в літній період (особливо в жаркий) деякі прісні водойми починають активно цвісти, що несприятливо позначається форелі, її м'ясо отримує той самий присмак твані.
  3. Користь. Морська відрізняється високим вмістом білка (білок риби, як і м'яса, містить всі незамінні амінокислоти, а засвоюється він набагато швидше і легше). Її м'ясо багате жирними кислотами Омега-3 і 6. У прісноводної риби відсутні йод і бром, а в морській ці корисні елементи є.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь