Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обмінні пункти: що потрібно знати?

Якщо ви плануєте здійснити обмін валют, то вам необхідно пам'ятати про декілька основних моментів.

Що потрібно знати?

1. Який курс валют? Начебто банальне запитання. Насправді, покупка і продаж валюти може збивати з пантелику. Слово «купити» вказує, за скільки обмінний пункт купить у вас валюту. Слово «продаж» означає, за яку суму обмінний пункт продасть вам валюту. Якщо ви хочете обміняти євро, долари, франки, крони або будь-яку іншу валюту на гривню, ви повинні подивитися на стовпець «купити».

2. Що таке валютний спред? Спред - це різниця між ціною покупки валюти та ціною продажу, встановленою обмінним пунктом. Чим він більший, тим гірше для вас.

3. Як визначається середній курс евро на сьогодні? Це середній курс між курсами купівлі та продажу. Це обмінний курс без маржі, тобто сума, яку обмінний пункт заробляє на обміні валюти. І ні, це не офіційний середній курс, що публікується НБУ.

4. Де я можу поміняти гроші? У кожному місті ви можете знайти дуже багато різних обмінних пунктів - в кожному районі, в кожному торговому центрі, на кожному вокзалі й біля всіх основних туристичних визначних пам'яток.

5. Які обмінні пункти пропонують кращі курси валют? У кожному місті є кілька обмінних пунктів, які пропонують справедливі курси обміну валюти.

Перевірте курси в таблиці валют і середній курс

При обміні грошей в обмінному пункті спочатку уважно перевірте курс обміну на дошці, а потім порівняйте його з середнім курсом. Так ви дізнаєтеся, чи вигідний і справедливий курс, пропонований в обмінному пункті. Пам'ятайте, що середній обмінний курс - це не той, який пропонує НБУ!

Завжди варто торгуватися і вибирати кращий обмінний курс. Пам'ятайте, що кожна копійка має значення при обміні валюти! Якщо в обмінного пункту є вебсайт, на якому він регулярно оновлює обмінні курси, завжди використовуйте надану ним інформацію.

Уникайте банків

Запам'ятайте раз і назавжди: ніколи, ніколи не міняйте гроші в банках. У них поганий обмінний курс. Це марна трата грошей на їх маржу, спреди, збори та комісії. Не міняйте гроші в аеропорту і біля туристичних визначних пам'яток.

Обмінні пункти в аеропортах і поблизу туристичних визначних пам'яток, м'яко кажучи, пропонують не дуже вигідні курси обміну. Вони користуються незнанням туристів або іноземців. Обмін валюти в таких місцях - марна трата грошей.

При обміні великих сум запитуйте про оптові ціни

Обмінні пункти часто продають/купують валюту за двома курсами: роздрібний і оптовий. Роздрібна торгівля націлена на клієнтів, які обмінюють невеликі суми. Ми можемо використовувати оптовий курс, коли обмінюємо великі суми. Сума, що підлягає оптовому обміну, визначається кожним обмінним пунктом індивідуально.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь