Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Відпочинок та оздоровлення: правильно вибираємо відповідний санаторій

Відпочинок в пансіонатах і санаторіях дозволяє відновити душевні і фізичні сили, поправити здоров'я. Важливо тільки правильно підібрати комплекс.

Розвинена санаторно-курортна інфраструктура країни відкриває широкі можливості перед тими, хто хоче добре відпочити і оздоровитися. Багата природа і цілющі мінеральні води, корисний бруд і високий професіоналізм лікарів - все це може дати курорт Моршин, і здатне поставити «на ноги» навіть пацієнтів з хронічними патологіями. Сучасні санаторії та пансіонати України забезпечені всім необхідним для нормального лікування і оздоровлення. Це сучасні комплекси, які можуть приймати відпочивальників різного віку. Залишається тільки правильно вибрати відповідний центр.

Відбір за профілем лікування

Якщо метою поїздки стає повноцінний відпочинок і перевірка стану здоров'я, для цього підійде будь-який санаторій або профілакторій. Найчастіше в такі медичні установи відправляються все ж для того, щоб пролікуватися або пройти профілактичну програму для виключення рецидиву певних недуг. В цьому випадку необхідно підбирати санаторії певного профілю. Найчастіше вони спеціалізуються на лікуванні і профілактиці захворювань таких систем:

  1. дихальної,
  2. серцево-судинної,
  3. ендокринної,
  4. нервової,
  5. сечостатевої,
  6. шлунково-кишковий тракт,
  7. опорно-рухової, пр.

Профіль санаторію може бути змішаним, тому сюди направляють пацієнтів з різними захворюваннями. У таких центрах, так само як і в вузькоспеціалізованих, трудяться досвідчені лікарі. Комплекси оснащені сучасним обладнанням, тут облаштовані спеціальні фізіотерапевтичні приміщення.

Щоб правильно вибрати санаторій, рекомендовано відвідати лікаря, який допоможе зробити правильний вибір після оцінки стану здоров'я пацієнта.

Розташування санаторію і тривалість лікування

Часто саме ці два моменти стають визначальними. Лікарі радять виділити на лікування мінімум 10-14 днів. Це дозволить провести під наглядом лікарів тривалий час і при необхідності відправитися в далекі регіони країни. Якщо ж на лікування та відпочинок виділено не більше 7-10 днів, краще вибрати медустанову, розташоване в найближчому санаторно-курортному центрі.

Якщо санаторій розташовується в іншому часовому поясі, необхідно на оздоровлення витратити вже 14-21 день. Цього часу достатньо, щоб акліматизуватися і пройти курс лікування з користю для здоров'я. В іншому випадку пацієнт піддасть свій організм суттєвого стресу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.