Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні характеристики профнастилу: розмір, вага, форма, покриття

Одною з переваг металопрофілю вважається можливість придбати його в тих розмірах (довжині і ширині), працювати з якими буде максимально зручно. Наприклад, на навіс легше укладати широкі, але короткі полотна, для покрівлі підійдуть довгі листи.

Сучасне прокатне обладнання передбачає виробництво металопрофілю довжиною від 0,5 до 14 метрів. Кратність різу - 0,5 метрів. Чим менше стиків має конструкція, тим вище її стійкість і міцність, що дуже важливо, в разі монтажу даху. Грамотно підійшовши до розмірів покрівельного настилу, Ви зможете заощадити на матеріалі, так як кожен нахлест з'їдає мінімум 200 мм.

Що стосується ширини, то для того, щоб правильно порахувати кількість будівельного покриття, потрібно врахувати, що профнастил ПК-44, як і металочерепиця, має дві ширини. Одна називається фактичною. Якщо виміряти лист рулеткою Ви отримаєте саме фактичну ширину. Друга - це робоча ширина, даний параметр стосується корисної частини полотна з урахуванням вертикального нахлеста.

Вага - важливий параметр при покупці металопрофілю. Те, скільки важить лист, залежить від товщини сталевої підстави, параметрів ребер і шару захисного полімеру. В середньому, цей показник варіюється в межах від 4,5 кг до 18 кг. Для даху нових будівель з хорошими опорами, вага, можливо, не відіграє суттєвої ролі, але якщо справа стосується реконструкції старих будівель, то зайві навантаження можуть їм нашкодити.

Незалежно від того якого кольору профнастил Ви зібралися купити, варіант продукту із захисним полімерним шаром набагато краще простого пофарбованого. Правда і тут існують нюанси. Сучасне виробництво передбачає використання 4-х типів полімерних покриттів:

  1. Поліестер - товщина 25-35 мікрон, має стійкість кольору, може мати глянсову або матову поверхню.
  2. Пластізол - товщина 200 мікрон, в основі лежить ПВХ, не боїться агресивного природного середовища і механічних навантажень.
  3. Пурал - товщина 50 мікрон, витримує високі температури, міцний, не дряпається і не вигоряє.
  4. ПВДФ - товщина 27 мікрон, являє собою суміш 80% ПВХ і 20% акрилу, може експлуатуватися в найагресивніших умовах, не боїться ні вологи, ні ударів, ні сонця. Перевершує всі аналоги в своєму роді.

Перед тим як зробити остаточний вибір, обов'язково враховуйте характер полімерної захисту, і вибираєте той варіант, що краще підходить для особливостей Вашого регіону проживання.

Найпопулярніші марки профнастилу

Серед величезного розмаїття марок і різновидів металопрофілю виділяють кілька найбільш популярних:

  1. С8 - найпростіший вид, найчастіше використовується для оздоблювальних робіт, їм може бути обшита фасадна стіна (стіни), матеріал легко зігнути для складних конструкцій.
  2. С21 - тверді стінові полотна, з рівномірними ребрами по всій площі.
  3. НС35 - універсальний профнастил, з високою міцністю, може використовуватися для стін, опалубок, зборів і дахів.
  4. Н 60 - тип листів, який застосовується для монтажу несучих систем і споруди міцної даху.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.