Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке сушарки для фруктів і овочів: що в них можна готувати, як вибрати кращу?

Прихильники здорового харчування добре знають, що без сухофруктів і сушених овочів не обійтися! Правильно заготовлені сезонні продукти можна використовувати протягом усього року для приготування самих смачних і корисних страв. Сьогодні можна легко і швидко висушити фрукти з овочами в електросушарка. Що потрібно знати про ці сучасні прилади?

Що можна приготувати в сушарці для овочів і фруктів?

Сучасна електросушарка ефективна для сушки і проста у використанні. Прилад складається з нагрівального елементу і вентилятора, які разом підтримують потрібну температуру. У деяких моделях ще й регулюється потік повітря.

Продукти можна розкласти на різних поличках, нарізавши їх скибочками або залишивши цілком. Сушені продукти домашнього приготування не тільки заощадять сімейний бюджет, але і будуть найсмачнішими, тому що відібрані і приготовлені своїми руками.

Як правильно вибрати ідеальну сушарку для фруктів і овочів?

Вибираючи електросушарку на сайті https://dachnik.com.ua/, потрібно дивитися на її потужність, спосіб управління і різні додаткові аксесуари.

На які види сьогодні ділять моделі по продуктивності:

  1. Малопотужні підійдуть тим, хто рідко робить заготовки для невеликої сім'ї (середня потужність 300 Вт).
  2. Прилади з середніми параметрами 350-450 Вт будуть корисні великій родині з 4-6 чоловік. У них сушка відбувається швидше, якомога більше заготовити.
  3. Найпотужніші (від 450 Вт) моделі стануть в нагоді справжнім фанатам заготовок, у кого є свій сад або невеличкий город.

Однак не забувайте - чим потужніша електросушарка, тим більше електроенергії вона буде використовувати.

За типом нагріву пристрою діляться на інфрачервоні і конвективні. Якщо перші нагрівають сам овоч чи фрукт на зразок сонячних променів, то у других потік гарячого повітря «витягує» вологу з продукту.

Крім того, лотки в приладах можуть розташовуватися вертикально або горизонтально. У вертикальних сушарках піддони стоять один над одним, а тепло подається зверху чи знизу. Горизонтальні зручніше в тому плані, що кожен лоток незалежно відкривається, висувається як деко. А тепло подається від задньої стінки приладу.

Як вибрати свою сушилку для грибів, яблук або пастили?

Фахівці кажуть, що для сушки яблук або грибів підійдуть будь-які фруктосушілкі, а ось любителям в'яленої риби або сухий петрушки краще вибирати вироби з терморегулятором.

Тут стануть в нагоді температурні показники для різних продуктів:

  1. овочі - 50-55 C;
  2. фрукти - 55-60 C;
  3. гриби - 45-60 C;
  4. трави - 30-35 C.

За способом управління пристрої можуть бути електронними або механічними. Перші працюють точніше, зате другі прості в застосуванні і коштують недорого. А якщо електросушарка оснащена таймером, має захист від перегріву, можна зовсім не хвилюватися про безпеку і надійності процесу.

Топ оригінальних моделей сушарок

Тим, хто прийняв рішення придбати прилад для заготовки сухофруктів, допоможе незалежний рейтинг. Список складений з урахуванням відгуків господинь:

  1. Tefal DF100830 - пристрій потужністю 525 Вт чудово висушить будь-які фрукти і овочі.
  2. REDMOND RFD-0158 - найбільша безшумна з вертикальних електросушарок.
  3. Zelmer ZFD2050W - господині вибирають цю модель для сушіння ягід, грибів і м'яса.
  4. Gorenje FDK500GCW - швидше за всіх підсушить зелень, трави та спеції.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.