Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види стратегій в трейдингу

Однією з найпоширеніших помилок новачків є відсутність розуміння того, як вони будуть торгувати на ринку. Такий трейдер починає постійно бігати по таймфрейму і торгувати все підряд. Що в свою чергу призводить до негативних наслідків. У трейдингу необхідно все структуризувати до дрібниць. І вибір стратегії є важливою частиною на шляху до успіху.

У деяких джерелах можна зустріти назву стилі торгівлі, це иноніми. А ось торгова система і стратегії в трейдингу я вважаю різними речами. Під стратегіями я маю на увазі скальпінг, дейтрейдінг, свінг-трейдінг, середньострок та інвестування.

Торгова стратегія скальпінг

Торгова стратегія скальпінг несе в собі велику кількість угод, в яких трейдер забирає невеликий прибуток, ризики теж невеликі. Час в угоді може тривати від секунди до декількох годин. З даної стратегії починають багато трейдерів. Скальпінг дозволяє швидко навчитися приймати рішення і натискати кнопочки. Більш детально про навчання трейдингу ви можете дізнатись на сайті https://sdg-trade.com/market/stati/amerikanskaya-fondovaya-birzha.

Ви швидко поринете в світ біржової торгівлі і зможете випробувати всі емоції, які притаманні даній сфері, однак це може стати серйозним моральним і фізичним випробуванням. Найбільше скальпінг підходить для фондових і термінових ринків, де велика ліквідність. Рекомендований таймфрейм: 1м.

Плюси скальпінга:

  1. Можна торгувати в будь-якій фазі ринку.
  2. Велика кількість угод дозволить швидше освоювати багато аспектів трейдингу.
  3. Велика диверсифікація і мінімальна залежність загальних результатів від однієї угоди.
  4. Мінімальні ризики.
  5. Гарна прибутковість. Досвідчений скальпер може заробляти 100% в місяць і більше.

Мінуси скальпінга:

  1. Кількість позицій може досягати декількох десятків, а то і сотень в день.
  2. Складно підтримувати концентрацію при такій кількості угод. Скальпер може сидіти всю торговельну сесію за робочим місцем, а це 6-8 годин в день.
  3. Моральне та фізичне вигоряння. Рідко скальпінгом займаються більше 2-3 років.
  4. Комісійні витрати можуть з'їдати значну частину прибутку.

Торгова стратегія дейтрейдінг

Торгова система дейтрейдинг має на увазі відкриття і закриття угод всередині однієї торгової сесії. Досить популярна стратегія торгівлі у багатьох трейдерів. Дейтрейдинг не такий виснажливий як скальпинг і часто в нього переходять колишні Скальпери. Дана стратегія торгівлі ідеально підійде для тих хто готовий присвячувати трейдингу багато часу і хоче швидко ознайомитися з ним. Дейтрейдинг підходить для всіх ринків. Рекомендований таймфрейм: 1м-5м.

Плюси дейтрейдінга:

  1. Можна торгувати майже в будь-якій фазі ринку.
  2. За кілька місяців можна зробити велику кількість угод, побачити результати і вирішити чи хочете ви займатися трейдингом далі.
  3. Загальні результати майже не залежать від однієї взятої угоди.
  4. Мінімальні ризики.
  5. Менш виснажливий, ніж скальпінг.

Мінуси дейтрейдінга:

  1. Необхідно проводити за графіками багато часу. Ви не будете заробляти, якщо не будете перебувати на робочому місці.
  2. Дейтрейдінг рідко займаються понад 5 років. Моральне та фізичне вигоряння відбувається як і при використанні скальпінгу.
  3. Комісійні витрати можуть бути помітною частиною прибутку.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.