Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке термопанелі і чому вони такі популярні?

Існує багато варіантів декоративного покриття і для зовнішнього боку будівлі. Уже кілька років найбільш затребуваною є обробка, яка імітує цегляну кладку.

Термопанелі - це фасадне облицювання, яке являє собою «лист» утеплювача з декоративним лицьовим шаром. Як матеріал використовують натуральний і штучний камінь, клінкерну плитку, керамограніт, метали, дерево, або різні види пластика.

Найпопулярніший матеріал для утеплювального шару в термопанелях - це пінопласт. Незважаючи на гадану крихкість подібного матеріалу, готова панель, закріплена на поверхні, має достатню міцність і зносостійкість, щоб служити без пошкоджень десятки років.

Варто зазначити, що цокольные термопанели практичні: декоративне покриття не вицвітає, не брудниться, не розмокає, не пошкоджується комахами та грибками. Поверхня не потребує фарбування щороку, не піддається корозії, не розшаровується. Завдяки гідроізоляційним властивостям утеплювача фасадні термопанелі прекрасно захищають будівельні конструкції від зайвої вологи та несприятливих впливів навколишнього середовища.

На особливу увагу заслуговує технологія монтажу термопанелей. Процес складання в цілому нагадує «тетріс», елементи потрібно з'єднувати один з одним, зіставляючи шип і паз, а основну фіксуючу функцію виконують кріплення: саморізи або дюбелі, що проходять через всю товщину панелі за спеціальними вмонтованими в панель втулками. Для обробки зовнішніх кутів існують спеціальні кутові елементи. Панелі легко ріжуться болгаркою, а сам монтаж зазвичай відбувається дуже швидко і може проводитися в будь-який час року.

За будівельним нормам монтувати термопанелі потрібно з зовнішнього боку будівлі, в такому випадку стіни не промерзають і не мокнуть від конденсату. Тому з термопанелями приміщення стають теплішими на третину.

Якщо ви вирішите облицювати фасад термопанелями, то вам не доведеться окремо виконувати фінішну обробку, а значить, не потрібно купувати ґрунтовку, армуючі сітки, тонкошарові штукатурки та фарби, не потрібно наймати бригаду малярів, які спеціалізуються на обробці фасадів. Якщо порівнювати монтаж термопанелей з утепленням зовнішніх стін мокрим способом, то в результаті термопанелі покажуть себе як більш економічний варіант.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.