Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати одяг для активного відпочинку?

До такого спорядження, як одяг для активного відпочинку, пред'являють підвищені вимоги, в порівнянні з одягом для повсякденного носіння. Такий одяг повинен відрізнятися не тільки стильним зовнішнім виглядом, але і функціональністю. Також передбачається, що він надійно вбереже свого власника від негоди. Довговічність і практичність - це головні критерії, на які варто орієнтуватися при виборі відповідної моделі. Ці якості залежать від того, наскільки добре підібрана тканина і наскільки акуратно зроблена прошивка.

Яким має бути одяг?

Незалежно від того, куди ви вирушаєте - в ліс, на берег озера чи в гори - правила для підбору екіпіровки будуть більш-менш однаковими. Для того щоб надійно захистити себе від неприємних погодних умов, вибираючи туристические товары в Клубе путешественников, важливо дотримуватися принципу «три шари».

Перший шар являє собою майку з коротким або довгим рукавом, а також термобілизну. Другий є матеріалом, що утеплює: як правило, це джемпер з флісу, утеплені штани або стьобана куртка. Третій шар служить для захисту: зазвичай це спеціальні вологостійкі штани, куртки або комбінезони.

Одяг для туризму служить для відведення вологи від тіла, забезпечує свободу пересування, захист від вологості та холоду, а також виконує функцію терморегуляції.

Як вибрати термобілизну?

Термобілизна є першим шаром одягу, який стикаються з тілом. Але воно буває такою, що зігріває, відводить вологу або комбінованою. Перший вид використовується для особливо холодних умов, другий - для активних фізичних навантажень. Найчастіше термобілизна виготовляється з таких матеріалів, як бавовна, шерсть або синтетика. Найбільш підходящим і універсальним варіантом стане модель з комбінованих матеріалів.

Підбирайте білизну, в залежності від призначення, а також від температури, при якій ви будете її використовувати.

Як вибрати вітрозахисний одяг?

Верхній одяг найчастіше представлений ​​куртками, штанами, а також комбінезонами з особливої мембранної тканини. Ця тканина служить для того, щоб не пропускати під одяг вологу і вогкість. У якісному одязі для спортивного туризму повинні бути: регульований капюшон, добре прилягаючі манжети, безліч кишень, які застібаються, водонепроникні блискавки, а також додаткова вентиляція.

Якщо ви шукаєте якісний і надійний одяг, а також обувь Scarpa для активного відпочинку, у спеціалізованому інтернет-магазині ви зможете знайти широкий асортимент продукції за вигідними цінами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.