Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Лікування катаракти в клініці "Медівіт"

Катаракта — захворювання, що загрожує пацієнту повною сліпотою. Зберегти зір допоможе тільки своєчасне, грамотне хірургічне втручання. Найбезпечніше і ефективне видалення катаракти в Тернополі пропонує клініка «Медівіт». Операція проводиться сучасним малоінвазивним методом, що гарантує досягнення позитивних результатів навіть в найскладніших, запущених клінічних випадках.

Катаракта — різновиди і стадії

Під катарактою розуміється помутніння кришталика ока з різним ступенем інтенсивності і щільності. У нормі кришталик ока — повністю прозорий. Він є оптичною лінзою і відповідає за хороший зір. Привести до помутніння кришталика ока і розвитку катаракти можуть фізіологічні чинники, травматичні ушкодження зорових органів.

Відповідно до встановленої класифікації, виділяють такі різновиди катаракти:

  1. Стареча — відрізняється найбільш широким поширенням. У людей молодого віку дане захворювання виникає рідко, як правило, у зв'язку з травмами і певними патологіями.
  2. Вторинна — розвивається у пацієнтів, вже перенесли операцію з видалення власного кришталика ока і імплантації штучної лінзи.
  3. Набухаюча — характеризується зниженням показників проникності передньої капсули кришталика ока, що призводить до збільшення його обсягів. Часто супроводжується розвитком вторинної глаукоми.

Розвиток катаракти проходить 4 стадії:

  1. початкова;
  2. незріла;
  3. зріла;
  4. перезріла.

Пам'ятайте, що чим раніше звернутися за медичною допомогою, тим вище шанси зберегти зір і уникнути розвитку вкрай небажаних ускладнень.

Від чого виникає?

До найбільш поширених причин захворювання відносять:

  1. старечий вік і пов'язані з ним небажані зміни;
  2. травматичні ушкодження і перенесені операції на зорових органах;
  3. погану екологію;
  4. офтальмологічні захворювання запального характеру;
  5. генетичну схильність;
  6. порушення обмінних процесів;
  7. ендокринні захворювання, особливо цукровий діабет;
  8. тривалий прийом деяких медикаментозних препаратів.

Також на прозорість кришталика ока впливають такі фактори, як спосіб життя, умови праці і навіть раціон харчування людини.

Ознаки катаракти

Катаракта проявляє себе:

  1. погіршенням зорової функції;
  2. порушенням сприйняття контрастності кольорів;
  3. погіршенням сутінкового, нічного зору;
  4. потребою в частій заміні очок;;
  5. роздвоєнням предметів в очах;
  6. розпливчастістю зору, коли все бачиться, немов, в тумані;
  7. підвищеною чутливістю до світла.

При виявленні хоча б декількох з перерахованих вище клінічних ознак рекомендується звернутися до фахівця і почати лікування.

Сучасний метод лікування катаракти

Катаракта не піддається консервативному лікуванню. Позбутися від захворювання можна тільки хірургічним шляхом. Найбільш сучасним і безпечним способом видалення катаракти вважається факоемульсифікація. Операція проводиться малоінвазивним шляхом під дією місцевого наркозу. Має мінімальний спектр протипоказань і можливих ускладнень.

Під час операції пошкоджений кришталик спочатку подрібнюється ультразвуком, а потім вилучається з ока через мікронадрізи. На наступному етапі проводиться імплантація штучної лінзи (ІОЛ). Факоемульсифікація дозволяє уникнути накладення швів і максимально скоротити реабілітаційний період.

Пройти видалення катаракти в Тернополі методом факоемульсифікації ви можете, звернувшись в клініку «Медівіт» https://medzir.com.ua/ .



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.