Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір і види ковдр: як вибрати краще рішення?

Здоровий сон? Це глибокий і спокійний відпочинок, досить тривалий, в оптимальних температурних умовах, в зручному ліжку, під теплою, приємною на дотик ковдрою.

Щоб всі ці фактори зійшлися разом, важливо правильно облаштувати спальню. Що потрібно знати, роблячи покупки в магазині ковдр на сайті https://magiasnov.com/?

Розмір важливий

Ширина і довжина стьобаної ковдри повинні враховувати зростання користувачів і те, розрахована ковдра на сон одного або двох чоловік. Саме так умовно діляться розміри ковдр - одно- і двоспальні. Також варто пам'ятати про те, як саме домочадці сплять - тим, хто любить щільно закутуватись в пухову ковдру, варто купити якомога ширший виріб. Краще занадто велика, ніж занадто маленька ковдра.

Матеріал чохла

Це зовнішня тканина. Як правило, вона не контактує безпосередньо з шкірою, тому що ковдри покриті бавовняними або шовковими підодіяльниками, але тип і якість чохла визначають багато робітників параметри. Серед них важливо «дихання» пухової ковдри, тобто можливість вільного проходження повітря. Взимку повітря, накопичене в пуховій ковдрі, діє як теплоізоляція, а влітку дозволяє відвести надлишкове тепло, накопичене під ковдрою.

Найпопулярніші чохли з:

  1. бавовни,
  2. поліестеру,
  3. мікрофібри,
  4. шовку

Для стьоганих ковдр з наповнювачем з натурального пуху або вовни найкраще підходять бавовняні або атласні чохли.

Метод набивання і зшивання

Найбільш поширені типи наповнювачів:

  1. вовна,
  2. чистий пух або з домішкою пір'я,
  3. силікону,
  4. поліефірних волокон,
  5. бамбукових або кукурудзяних волокон.

Добре вкриває ковдра повинна бути зшите таким чином, щоб не допустити зміщення наповнювача, як в старих ковдрах, де пір'я можуть бути зібрані в одному місці. Сучасна пухова ковдра має таке розташування сегментів з наповнювачем, що вони мають однакову товщину по всій поверхні.

Теплові параметри

Залежно від кількості набивання, тобто товщини клаптикової ковдри, їх можна розділити на ультралегкі, легкі літні, всесезонні, зимові та подвійні.

Надлегкі і літні ковдри найчастіше виготовляють з поліестеру або силікону, рідше - з дорогих шовкових волокон. Вони підходять для застосування в літній період.

Зимові і подвійні пухові ковдри товсті, гарантують тепловий комфорт навіть в горах або будиночках для відпочинку в морозні ночі.

Ковдра на цілий рік приємно зігріває взимку і охолоджується влітку. Такі властивості пухової ковдри і інших типів ковдр, в яких використовуються повітряні камери, що розділяють окремі сегменти з наповненням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.