Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати водонагрівач

Досить складно звичайній людині визначитися, як вибрати водонагрівач для свого житла, але зробити це вкрай необхідно, тому що подібна покупка купується не на один рік і потрібно підійти до пошуків «з розумом». Давайте розглянемо основні моменти: які бувають види і де їх буде краще встановлювати, а також визначимося з необхідним літражем водонагрівача для комфортного життя.

Основні типи водонагрівачів

Зараз досить великий вибір на ринку і складно визначитися як вибрати водонагрівач для квартири. Для початку варто зрозуміти, що вони можуть працювати від газу або електрики, і мають різні характеристики, тому і процес нагрівання води відбувається по-різному. Давайте розглянемо докладніше основні групи водонагрівачів:

  1. Накопичувальний бак (бойлер Киев). Вони користуються великим питанням в квартирах, так як постійно підтримують необхідну температуру води всередині баку. Бувають як електричні, так і газові, але великим попитом користується перший варіант. Нагрівання відбувається за допомогою передачі електричної енергії від Тена до рідини. Великим плюсом є те, що вони не вимагають великих потужностей, а також є можливість підключити не одну точку. В основному розмір баків починається від 10 літрів.
  2. Проточні. Продумуючи, як вибрати хороший водонагрівач для квартири варто звернути увагу і на такий тип обладнання. Вони забезпечать вас гарячою водою практично миттєво, але через це у них з'являється велика витрата електроенергії, а також вони можуть бути прив'язані виключно до однієї точки. Великим плюсом можна виділити: низьку вартість, невеликий розмір і швидку подачу води.
  3. Непрямого нагріву. Завдяки змійовика усередині бака відбувається нагрів рідини, по ньому проходить гаряча вода з опалювальної системи.
  4. Комбіновані. Вони мають принцип нагріву, як і непрямого, проте додатково всередині розташовується ТЕН. Тому можна спокійно користуватися ним, коли закінчився опалювальний сезон, просто підключивши в розетку.

Як вибрати правильно обсяг водонагрівача

Щоб не нудитися в очікуванні, поки вода нагріється, потрібно відповісти не тільки на питання як вибрати якісний водонагрівач, але і продумати його обсяг. Цей момент дуже важливий, щоб з комфортом користуватися гарячою водою:

  1. 10 літрів вистачає тільки на обслуговування мийки, щоб просто вмиватися або ж мити брудний посуд. Вони займають дуже мало місця, так що можна встановити навіть на кухні, сховавши його в шафку.
  2. Від 10 до 30 літрів - такий обсяг розрахований на обслуговування душа та мийки, але звичайно, багато людей просто не зможе користуватися постійно гарячою водою. Це оптимальний варіант якщо ви проживаєте один.
  3. Від 50 до 100 середній обсяг, який вважають за краще встановлювати в сім'ї з двох дорослих і одного або декількох дітей. В основному електричні бойлери встановлюються у ванній кімнаті, а ось для газових знадобиться окрема котельня з дотриманий нормами пожежної безпеки.
  4. Від 100 літрів і вище доцільно встановлювати в будинку, де живе від 5 і більше осіб, багато їх встановлюють саме в приватних будинках, адже там є достатньо місця для його монтажу.

Тепер ви знаєте як правильно вибрати водонагрівач для дачі, квартири або приватного будинку. Але ми також рекомендуємо звертати увагу на потужність, адже чим вона вище, тим швидше відбувається нагрів, а також на фірму, яка виробляє їх. Краще довірити тим компаніям, які на ринку не перший рік, можуть надати високу гарантію і сервісне обслуговування в вашому місті.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.