Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати піч-камін для заміського будинку

Піч-камін - сучасний автономний опалювальний пристрій, що поєднує в собі декоративні якості каміна і практичні функції домашньої печі. Споглядання живого вогню заспокоює нервову систему і нормалізує сон, а тепла, що виділяється цілком достатньо для обігріву навіть великого приміщення.

Яку піч-камін краще вибрати

Піч-камін, придбати яку можна на сайті https://kaminin.ua/catalog/stalnye-pechi/, в заміському будинку доповнить існуючу систему опалення і буде незамінним аварійним джерелом тепла при відключенні або неполадки в системах газо- і електропостачання. Необхідно лише створити запас дров на весь опалювальний період.

Для установки печі-каміна не потрібно ніяких додаткових робіт, крім установки труби-димоходу з виведенням на вулицю.

Всі печі-каміни мають практично однакову конструкцію, але відрізняються за способом установкі. Напольна піч-камін може бути встановлена в будь-якому місці приміщення. Такі печі відрізняються високою ефективністю і швидко прогрівають приміщення.

За якими параметрами вибирати піч-камін

Піч-камін відрізняється від звичайної печі, яку прийнято називати «піч-буржуйка» наявністю дверцята з вогнетривким склом, що дозволяє спостерігати живий вогонь і естетичним дізайном. Прі виборі печі-каміна для дачі або заміського будинку радимо звернути увагу на кілька основних параметров. Потужність - головний показник ефективності печі-каміна, як обігрівального пристрою.

Малопотужна піч у великому приміщенні буде працювати постійно з високим навантаженням, що призведе до швидкого зносу її елементів. Крім того, для підтримки комфортної температури піч доведеться топити і в нічний час. Потужна піч в маленькому просторі буде давати зайвий нагрів і швидко витрачати запас палива. Прі виборі потужності необхідно враховувати площу приміщення, яке буде обігрівати піч (1 кВт обігріває обсяг простору в 20 м 3).

Матеріал корпусу

Чавун - традиційний матеріал для «печей-буржуйок» і камінів. Жароміцний, довго нагрівається і повільно остигає, добре «тримає» температуру. Істотний недолік - крихкість. Корпус печі може лопнути не тільки при ударі або падінні, а й від різкого перепаду температур (наприклад, потрапляння холодної води на нагріту піч). Чавунні печі мають велику вагу.

Жаростійка сталь - легкий і практичний матеріал. Чим товщий сталевий корпус печі, тим довше термін її служби. Оптимальна товщина сталевого корпусу для печі-каміна --4-5 мм. Більшість печей-камінів виготовляють саме з такого матеріалу.

Для збільшення тепловіддачі і створення красивого дизайну стінки печей-камінів доповнюють облицюванням з кераміки або натурального каменю.

У сталевих печах-камінах для захисту від прогорання топки і поліпшення тепловіддачі всередині топки встановлюють футеровку. Вона може бути виконана з різних матеріалів.

  1. Шамотна цегла - вогнетривкий пічної цегла. Важкий і недовговічний.
  2. Литий шамот - вогнетривка матеріал високої міцності.
  3. Вермикуліт - сучасний високотехнологічний матеріал з підвищеною зносостійкістю.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.