Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Куди садити? У кашпо або горщик?

Частенько виникає непорозуміння того, що ж таке кашпо, а що - горщик. Давайте розбиратися в чому різниця. Принципова відмінність горщика від кашпо в наявності дренажного отвору, звідки виливаються надлишки води при поливі. Це значно спрощує догляд за рослиною.

Але кашпо для цветов из дерева, як правило, красивіше, ніж горщик і і виникає питання - чи можна садити в нього. Відповідь - можна.

При посадці в кашпо потрібно врахувати ряд моментів:

1. Обов'язкова наявність дренажного шару і чим товще він буде, тим краще. Зайва волога буде стікати до цього дренажного шару і коріння рослини не будуть гнити.

2. Кашпо повинно бути правильного розміру. Краще, якщо воно буде більше попереднього горщика або кашпо сантиметрів на 5 в діаметрі і при цьому залишиться місце для гарного дренажного шару. Якщо для дренажного шару місця не залишається, візьміть ще ширше і зробіть дренажний шар більше.

3. Рослина має витримувати значні просушування земляного кома, так як полив рослин в кашпо здійснюється рідше, ніж в горщику. Головне правило - краще не долити, ніж перелити тут працює з посиленою силою.

Все ж правильніше садити рослина в горщик, особливо це актуально, якщо ви рослинник-новачок або маєте схильність рослини заливати. При цьому використовувати можна найпростіший, так званий технічний горщик і вже горщик помістити в вибране вами кашпо.

Чому кашпо - ідеальний варіант для лофт

По-перше, це зараз в тренді. Але є ще як мінімум кілька причин віддати перевагу саме кашпо:

Є де розгулятися фантазії: наприклад, кашпо можна підвісити на стіну - і при необхідності, для пересадки або поливу, з легкістю вийняти з нього горщик з квіткою.

За допомогою груп кашпо можна грамотно зонувати простір, що актуально для студій, які найчастіше оформляють у стилі лофт.

Якщо використовувати замість натуральних рослин штучні, межі використання кашпо стають ще ширше - їх можна розмістити практично в будь-якому місці, навіть під тьмяним штучним світлом.

Правила вибору

Для озеленення інтер'єрів в стилі лофт дизайнери часто використовують фітостени, підвісні кашпо з підсвічуванням або без неї, підлогові вазони, чаші для сукулентів.

Актуальними для лофту є і різнорівневі композиції. Для їх створення зазвичай вибирають рослини неоднакового розміру і мають у своєму розпорядженні їх на різних висотах. Часто для цього використовують ящики, табуретки, драбини, стелажі, на яких і мають у своєму розпорядженні вибрані кашпо.

Незалежно від задумки, головний упор при виборі декоративних вазонів робиться на фактуру, оскільки лофт - в принципі дуже фактурний інтер'єрний стиль. У хід йдуть поверхні під грубу глину, метал, бетон і графіт. Добре, якщо фактура кашпо перегукується з яким-небудь предметом інтер'єру або обробки, але навіть невідповідні на перший погляд вазони при грамотному підході можуть стати яскравим стилістичним акцентом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.