Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати чоботи для риболовлі

Уже безнадійно пішли в минуле ті часи, коли наші діди ходили на риболовлю з валянках. Зараз випущені сотні зручних легких моделей гібридного виду. Внизу - інтегрована калоша, виконана з литої гуми. Верх виготовляється з просоченого ПВХ нейлону з утеплювачем. У підсумку в таких чоботях холод і волога не страшні! Для більшої маскування все це виготовляється в захисних кольорах, а нерідко - і в камуфляжній гамі. Чоботи для зимової риболовлі - це якась перехідна ступінь від гумових чобіт до повноцінних зимових черевик.

Вирушати на риболовлю варто підготовленим. Снасті, одяг, витратні матеріали. Не менш важливим є вибір взуття, так як незахищені ноги можуть постраждати. Рибальські чоботи представлені в широкому асортименті, щоб купить обувь оптом - переходьте за посиланням.

Вибирати варто виходячи з особливостей риболовлі. Наприклад, для літньої і зимової риболовлі чоботи відрізняються. Очевидно, що для зими вони повинні бути додатково утеплені.

Для зими варто купувати якісні чоботи.

Хороший приклад - чоботи ЕВА, стійкі до морозів і забезпечують ногам тепло. Крім цього, вибір чобіт залежить від того, як саме ловити рибу. Для початку варто визначити, на яку глибину доведеться заходити, якщо взагалі доведеться.

  1. Якщо рибалка проводиться стоячи у воді, то вибір очевидний - болотні чоботи. Вони високі і герметичні, практично дістають до стегон.
  2. Якщо планується заходити в воду по груди, то знадобиться напівкомбінезон. По суті, це високі штани, об'єднані з чобітьми.

Вибираючи чоботи, варто звернути увагу на матеріал, з якого вони зроблені. Герметичними вважаються нейлон, ПВХ, ЕВА, гума.

При покупці чобіт не варто економити. Так як чоботи захищають ноги, економія на цьому - неблагородне справу. Особливо ретельно варто вибирати зимові чоботи, і взуття для часткового занурення.

Є й деякі хитрощі при виборі чобіт

Гортекс - це дихаючий матеріал, який зберігає герметичність. У порівнянні з гумою, він набагато краще. Якщо придбати чоботи з цього матеріалу, взимку їх можна одягати з теплими шкарпетками. Серед рибалок чоботи з гортекса вважаються найбажанішими. З усіх існуючих вони мають найвищу ціну.

Зима або літо - рибалці і мисливцю справа десята. Всім відомо, що у природи немає поганої погоди, якщо ви по-справжньому захоплені своїм хобі. Зате є погана взуття, здатна зіпсувати нстроеніе, а то і до застуди привести. Адже ноги в теплі взимку - перший закон. Про це знають всі любителі зимової риболовлі та полювання. З давніх часів прийнято носити якісне взуття для зимової риболовлі, яка б могла максимально захистити ноги від холоду.

Унікальний склад гуми і сучасні утеплювачі запобігають від переохолодження та ковзання в процесі пересування. Легка вага, грамотно розроблене лекало сприяють швидкому і максимально легкому пересуванню по будь-якій місцевості. Ноги не втомлюються і мають у своєму розпорядженні до тривалої експлуатації навіть в найсуворіших умовах.

Чоботи з мембранної тканини здатні виводити вологу зсередини. Це корисна властивість для риболовлі, але слід знати, що товщина утеплювача повинна бути підібрана під конкретну температуру. Невідповідність температури повітря і товщини утеплювача призводить до того, що мембрана не справляється з виведенням вологи. Тому вибір чобіт - це відповідальний процес.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.