Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підбір фарби для авто - як правильно це зробити?

Відзначимо, що не завжди підбір фарби для авто здійснюється через ушкоджень. У деяких випадках (що особливо стосується старих ТЗ) ця операція здійснюється власником авто з метою оновити його зовнішній вигляд (кажучи іншими словами, реставрувати свою «конячку»).

Важливо! Якщо в разі вибору повністю нового кольору для машини автовласник може віддати перевагу будь-якого вподобаного кольору, то в разі зафарбовування певної ділянки, справи йдуть набагато гірше.

Техніки підбору

На даний момент є кілька технік підбору, кожна з яких відрізняється вартістю виконання самої операції. На жаль, більшість автомобілістів підбирають колір «на око», після чого дико дивуються: «А чому ж так помітно, що пофарбовано саме крило? У цьому стовідсотково винні майстри! ». Насправді ні! Вибирати колір потрібно по VIN-коду або за допомогою автомобільного «колориста» - тоді «при світлі дня», та й ночі, пофарбоване крило не відрізнятиметься від загального кольору ТЗ (транспортний засіб).

Підбір по VIN-коду

Знайти такий ви можете в техпаспорті свого транспортного засобу, або під його капотом (найчастіше). Якщо ваше авто раніше не було битим і фарбованим (в інший колір), продавець завдяки коду підбере саме ваш відтінок. На сьогоднішній день підбір фарб для автомобілів подібним чином вважається найбільш простим і швидким.

У будь-якому випадку, візьміть з собою будь-яку частину кузова вашого авто, наприклад, люк з бензобака. Саме це дозволить вам упевнитися, чи продають вам той колір фарби, який потрібен або зовсім навпаки.

Важливо! Ризик помилки в підборі необхідного тону дуже великий! Тому завжди беріть з собою кузовну частину!

Підбір за допомогою спеціальних програм

Варто зазначити, що даний спосіб підбору фарби для ТЗ за кольором на сайті https://urk.ua/pidibrati-farbu відноситься до найбільш дорогих. Проте він найточніший. Він гарантує стовідсотковий збіг (навіть продавці б / в автомобілів не помітять, що ви фарбували якусь частину своєї машини).

Переваги даного методу:

Як відбувається підбір

Відзначимо, що у кожного автомобіля (будь вони однієї марки і моделі) колір може трохи відрізнятися. Саме той відтінок, яким був пофарбований автомобіль, з'їжджаючи з конвеєра, вноситися в спеціальну базу. Завдяки програмі і введення коду вашого авто фахівець отримує необхідний саме вам колір.

Але! Щоб домогтися максимальної достовірності, комп'ютерна програма зчитує і колір вашого авто (раптом воно вже було фарбованим до вас), оцінюючи насиченість, вигоряння, контрастність та інше. В результаті проводиться спеціальний аналіз і підбирається ідентичний вашому транспортному засобу колір фарби.

Важливо! Незважаючи на дорожнечу даного методу, підібрати точний колір можуть власники як іномарок, так вітчизняних машин!

Після фарбування, колір буде повністю ідентичний (як уже згадувалося вище, навіть «бариги» з досвідом не знайдуть різниці).

Як це відбувається?

Відзначимо, що ціна даної операції залежить від насиченості кольору - чим більше, тим, відповідно, дорожче і навпаки.

Важливо! Практично в кожному магазині (навіть на ринку) надають спеціальну палітру, яка дозволяє вибрати колір «на око». Не вірте їм або змушуйте відкривати банку і порівнювати колір, або йдіть звідти!

У будь-якому випадку краще будьте освіченими і довіряйте тільки собі. Не варто вірити тому продавцю, який дуже мило з вами розмовляє і при цьому видає себе за професіонала. Відзначимо, в звичайних магазинах часто обманюють з метою продати дорогий і залежаний товар. Не вірте вухам, довіряйте своїм очам, а також іншим секретам (а як це робити, ми вас навчили в цій статті). Бажаємо успіху!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.