Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Теплові насоси: їх типи і переваги

Останнім часом для обігріву будинків активно використовуються теплові насоси. Теплий дім - запорука затишної атмосфери і комфортного перебування. Використання теплового насоса допомагає опалювати приміщення в зимову пору при температурі -25 ° С. Основний принцип роботи такого агрегату полягає в тому, що він, зібране тепло з повітря на вулиці, з землі або води направляє в будинок.

Багато хто погоджується, що найкращі системи опалення для приватних будинків полягають у використанні теплових насосів, які значно економлять плату за комунальні послуги, використані в приватному будинку. Теплові насоси бувають декількох видів, залежно від джерела використаної ними енергії: "ґрунт-вода", "вода-вода", "вода-повітря", "повітря-повітря". Тепловий насос здатний як опалювати, так і охолоджувати приміщення.

Популярні типи теплових насосів

Всі види насосів на https://noviterm.com.ua/ за типом джерела енергії дуже схожі між собою, але в той же час мають кілька відмінностей. Кожен з них черпає енергію з різних ресурсів:

  1. з землі;
  2. з води;
  3. з навколишнього повітря.

Ґрунтовий насос складається з труб, які забирають в будинок тепло з землі. Повітряні теплові насоси містять зовнішні вентилятори, що проганяють повітря з вулиці в будинок через спеціальну систему. Система водного теплового насоса має свердловину, через яку вода потрапляє в агрегат і доходить до системи опалення. Ефективність теплового насоса визначається коефіцієнтом його трансформації, що відображає співвідношення споживаної електричної енергії до вироблюваної теплової. Це означає, що техніка використовує меншу кількість електроенергії при великій продуктивності, коли показник коефіцієнта високий.

Принцип роботи теплового насоса

Цей вид техніки може бути досить багатофункціональним, і не тільки обігрівати приміщення, але і охолоджувати його, а також нагрівати воду. Робота насоса полягає в таких послідовних діях: закипання фреону, стиснення холодоагенту, передача тепла до контуру опалення і повернення в теплообмінник.

Популярність теплових насосів полягає в їх високій ефективності. Витрачання енергії для роботи компресора, дуже низьке. Тому теплові насоси дають можливість заощадити на опаленні будинку до 75%. Спеціалізованої компанії пропонують клієнтам широкий асортимент теплових насосів різного типу дії. Також такі компанії займаються розробкою нових технологічних рішень в сфері клімат-контролю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.