Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати типографію

Що таке друкарня? Як нам повідомляє Вікіпедія: «Поліграфічне виробниче підприємство, на якому в загальному випадку здійснюється додрукарська підготовка (виготовлення друкованих форм, кліше, штампів для висікання), нанесення зображення на носій (папір, пластик, метал) - друкування тиражу, а також післядрукарська обробка друкованої продукції (брошюровка, палітурка, ламінація, тиснення, конгрев, висічка, склейка тощо) ».

Але варто зазначити, що більшість друкарень, наприклад, таких, як типография в Харькове, мають вузьку спеціалізацію (цифровий друк, офсетний друк, широкоформатний друк і т. д.), а перед замовником стоїть питання: «Яку друкарню вибрати для виконання конкретного завдання, щоб не прогадати ні з ціною, ні з якістю?».

Цифровий або офсетний друкарня?

Цифровий друк підходить для друку малих тиражів виробів до А3 формату.

Плюси цифрового друку:

  1. готовність протягом дня;
  2. друк тиражів від 1 шт .;
  3. можлива персоналізація друкованої продукції.

Офсетний друк займає більше часу, ніж цифрова, але значно дешевше за 1 екземпляр при великих тиражах.

Плюси офсетного друку:

  1. висока якість друкованої продукції;
  2. вартість за одиницю знижується при збільшенні тиражу;
  3. можливість друкувати на великих форматах.

Для швидкого друку листівок, буклетів, брошур підходять цифрові друкарні. Для друку каталогів, журналів, книг, плакатів великих форматів і великих тиражів краще звернутися в офсетний друкарню.

Формати і мінімальні тиражі

У більшості цифрових друкарень друкують продукцію до А3 формату.

Формати А1, А2 - це або офсетний друк, або широкоформатний. При офсетного друку є обмеження на мінімальний тираж: якщо плакати А3 можна надрукувати будь-яким тиражем, то плакати А1, А2 друкують від 50 шт.

Своє виробництво

У кого можна замовити поліграфію?

  1. друкарня;
  2. рекламна агенція;
  3. посередник.

Посередники і рекламні агентства беруть на себе всю відповідальність за пошук виконавця і роботу з друкарнею, але при цьому збільшується ціна тиражу і терміни виготовлення. В якості посередника можуть виступати і цифрові друкарні, коли до них надходять запити на друк великих тиражів.

Вигідніше і зручніше працювати з друкарнями, у яких є своє виробництво.

Виникає резонне питання: «Чому ж замовники звертаються до посередників і рекламним агентствам, якщо працювати з друкарнею безпосередньо швидше і дешевше?».

Які причини?

Комплексний підхід - в рекламне агентство приходять в першу чергу за ідеєю, опрацюванням фірмового стилю, брендингом, а потім вже за виготовленням рекламних матеріалів. Власнику бізнесу простіше замовити все в одному місці, ніж самостійно шукати підрядників для виготовлення кожного рекламного продукту.

У багатьох друкарнях при подачі макета на друк, замовник отримує список вимог. Наприклад, потрібно зробити вильоти, перевести в CMYK і т. д. Людині далекій від дизайну і поліграфічної верстки не завжди зрозуміло, як це зробити. Звернувшись в професійну друкарню, ви уникнете цієї проблеми - ми перевіряємо і виправляємо макети відповідно до вимог до друку автоматично і за кілька хвилин. А якщо у вас залишаться питання по макету, то ви завжди можете запитати доопрацювання файлу фахівцем. Це безкоштовно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.