Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати ту каву, яка сподобається?

Від асортименту кави в магазинах розбігаються очі: різноманітність барвистих упаковок, сортів і марок може легко ввести в ступор. Без паніки! Давайте розберемося, як же вибрати каву, який припаде до смаку саме вам - смачний кофе в зернах купить в интернет магазине ви можете, перейшовши за посиланням.

Почнемо з простого: що для вас кава? Швидкий спосіб отримати заряд бадьорості або повноцінний ритуал? Як ви її готуєте? Перше, на що потрібно звернути увагу, яка це кава: зернова, мелена або розчинна. Кожен вид вимагає особливого приготування, а значить, часу і інструментів. Якщо ви любите каву, зварену в турці, то відразу переходьте до полиць з меленою кавою, звертаючи увагу на ступінь помелу: для турки і заварювання в чашці краще брати невеликий, а для гейзерній кавоварки - великий. Чим дрібніше помел, тим швидше напій приготується.

Зерновий варіант кави ідеально підходить для власників кавоварок і тих, хто любить самостійно перемелювати зерна і насолоджуватися наісвіжішою кавою. Розчинна - варіант для тих, хто п'є каву на бігу і не хоче витрачати свій час на приготування.

Незалежно від помелу, пам'ятайте, що мелена кава у відкритій упаковці з часом втрачає свої властивості і смак - краще зберігати його в щільно закритій тарі в темному місці і не купувати про запас.

Крім помелу і способу приготування, зверніть увагу на ступінь обсмаження зерен. Чим світліше обсмажування, тим більше кофеїну ви отримаєте, але при цьому у кави з темної обжаркой яскравий насичений смак і аромат. Більшість віддає перевагу середньому обсмажуванню - ідеальний баланс кофеїну і смаку, а якщо ви хочете отримати більш терпкий напій і легку гірчинку післясмаку, спробуйте каву темного обсмаження для заварювання в чашці.

Вибір сорту кави завжди викликає багато запитань. Розберемо найпопулярніші з них: арабіку і робусту. Арабіка вирощується на гірських плантаціях, зернятка довгасті з борозенкою в формі букви S. Зерна містять багато ароматних масел, які надають сорту легку кислинку і насичений смак. Робуста вирощується, в основному, на рівнинах, володіє не таким вираженим ароматом, як арабіка, але більш міцним смаком. Робуста трохи гірчить, тому найчастіше використовується в композиціях з іншими сортами. Крім сорти, на смак впливає країна, а точніше клімат, в якому кави був вирощений. Так, зерна з Африки мають кислувато-цитрусовий присмак, а з Латинської Америки - солодкий.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.