Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи потрібна пивоварня у вашому ресторані?

Ексклюзивні, авторські напої - родзинка будь-якого ресторану. Вони стануть візитною карткою закладу, залучаючи відвідувачів і працюючи на благо його іміджу.

Наявність власної броварні в ресторані дозволяє пропонувати відвідувачем розширену карту унікальних алкогольних напоїв: від крафтового пива до елю. Головне в цьому процесі - підібрати відповідне обладнання. Якщо ви задумалися про комплектацію ресторану окремим цехом, але не маєте у своєму розпорядженні достатню кількість вільного місця, ви можете придбати, перейшовши на сайт компании Schulz, міні пивоварні, вибравши відповідну модель серед запропонованих.

Специфіка відкриття пивоварні в ресторані

Як уже згадувалося вище, власна пивоварня - відмінний інструмент для залучення нових відвідувачів. Але потрібно бути готовим до того, що це вкрай складний бізнес. Конкурувати з великими заводами навряд чи вийде - за заявою аналітиків більше 85% відвідувачів ресторану виберуть звичну, відому марку пива, а не авторський продукт. Тому відразу потрібно бути готовим до тривалого входження на ринок, навіть якщо він локальний і обмежений конкретним закладом.

Єдина можливість вигідно виділятися на тлі великих компаній - поєднувати якісну, чисту сировину з унікальним смаком. Створювати авторський продукт, який відразу ж «зайде» - вкрай складно. Швидше за все протягом двох-трьох місяців доведеться вивчати споживача і його переваги.

Ще один аспект - необхідність серйозних капіталовкладень. Вартість міні пивоварні, розрахованої на виробництво 250-1000 літрів пива в день - від 250 тисяч гривень. Вона дозволяє пропонувати відвідувачам 10 різновидів напоїв: пиво, кваси, лимонади, елі та інше.

Беріть до уваги і необхідність отримання ліцензії на продаж спиртних напоїв. Пиво відноситься до їх числа, отже, його виробництво і продаж підлягають обов'язковому ліцензуванню.

Де придбати обладнання?

Самостійно зібрати пивоварню - складно. Простіше звернутися за допомогою до відповідних виробників. Вони випускають як міні пивоварні, так і обладнання в промислових масштабах. Плюс звернення до таких компаній в тому, що вони допоможуть підібрати оптимальний комплекс під конкретний заклад. Багато з них також проводять навчання, допомагають в первинній установці і налагодженні техніки, проводять юридичні консультації та допомагають з оформленням ліцензії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.