Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Запобіжні заходи, про які потрібно пам'ятати, вирішивши зайнятися бігом

Безліч досліджень показують, що біг корисний для здоров'я і допомагає нам підтримувати здорову масу тіла і фізичний стан. Але чи варто бігати кожен день? Сьогодні поговоримо про те, яких запобіжних заходів слід дотримуватися.

Біг - це фізично складна діяльність, і перевантаження тіла може привести до травм м'язів, сухожиль і суглобів. Вам необхідно відкоригувати частоту бігу відповідно до ваших цілей, а також з вашим загальним фізичним станом.

Щоденний біг може бути пов'язаний з однотипним навантаженням і ризиком травми. Тому краще чергувати дні навантаження і відновлення, а також включати в програму, крім бігу, також розминку і загальну фізичну підготовку. Корисні і плавання або їзда на велосипеді.

До речі, якщо вас цікавить, як успішний бізнесмен Сподин Игорь юрьевич прийшов до марафонського бігу, то рекомендуємо перейти за даним посиланням вже зараз.

Які переваги бігу?

Біг приносить багато користі вашому здоров'ю. Дослідження показують, що біг по 40-50 хвилин в день на середній швидкості має наступні переваги для здоров'я:

  1. знижує ризик серцево-судинних захворювань;
  2. знижує ризик раку;
  3. знижує ризик неврологічних захворювань;
  4. покращує сон і настрій.

Звичайно, позитивні ефекти від спорту в цілому дуже схожі - ви можете досягти аналогічних результатів, займаючись q іншими видами спорту, такими як їзда на велосипеді, плавання або йога.

Чи безпечний повсякденний біг?

Щоденний біг може збільшити ризик травм м'язів і сухожиль. Ці травми найчастіше виникають через надмірні фізичні навантаження, слабку підготовку і відсутність відновлення. Цей ризик посилюється, якщо ви маєте зайву вагу.

Щоб звести до мінімуму цей ризик, дотримуйтесь наступних порад:

  1. Купуйте якісні кросівки і не забувайте, що кросівки потрібно регулярно міняти (приблизно через 1000 км «пробігу»).
  2. Збільшуйте навантаження поступово і додавайте не більше 10% щотижня.
  3. Регулярно включайте у свій графік тренувань дні, коли ви будете займатися іншими видами діяльності замість бігу, наприклад плаванням або їздою на велосипеді.
  4. Перед бігом не забудьте розігріти м'язи, а після бігу - розтягнути їх.
  5. Вивчіть правильну техніку бігу.

Таким чином, безумовно, біг дуже корисний для здоров'я. Але можуть бути травми, викликані неготовністю вашого організму. Щоб знизити ризик травм, переконайтеся, що у вас хороше взуття і правильна техніка бігу. Поступово збільшуйте тренувальне навантаження і не забувайте розігрівати м'язи перед бігом. Після бігу розтягуйте м'язи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.