Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види кормів для собак: списки, рейтинги, відзнаки, рекомендації

Які існують види і класи кормів для собак, для чого потрібна їх класифікація? Ми розповімо, чим відрізняється корми холістік, супер-преміум, преміум і економ класів. Чи завжди ціна відповідає якості і як правильно підібрати корми для свого вихованця.

Загальна інформація

Сьогодні кожен з видів кормів для собак - сухих, напіввологих, вологих, консервованих - має свою класифікацію. Її не можна назвати уніфікованою, єдиною для всіх провідних компаній-виробників готового собачого харчування, але умовно вона поділяється на такі складові: корми економ-класу, преміум-класу, супер-преміум-класу і холістік. Кожен з них характеризується досить конкретизованими параметрами:

  1. категорією м'ясних продуктів;
  2. джерелами і якістю протеїну - спеціального концентрованого білка;
  3. вітамінною палітрою;
  4. кількістю і асортиментом мінеральних речовин, їх співвідношенням;
  5. наявністю ароматизаторів, харчових барвників, консервантів;
  6. присутністю добавок, позитивно впливають на роботу окремих органів собаки;
    вартістю.

1. Економ клас:

  1. Склад: субпродукти, відходи харчової промисловості, соя і пшениця.
  2. Призначення: вибираючи корми економ-клас для собаки, не забувайте додатково давати їй корисні добавки (вітаміни і мінерали). Також не варто вибирати корми економ класу, якщо ваша собака вагітна, годує цуценят або веде активних спосіб життя. Для цих груп тварин необхідне харчування, насичене корисними речовинами, в тому числі білками і жирами.
  3. Переваги: низька ціна і можливість придбати у всіх зоомагазинах.
  4. Недоліки: відсутність в достатній кількості вітамінів і мінералів, низька засвоюваність.

Як роблять сухий корм для собак

Собачий корм, наприклад, сухой корм для собак Savory, роблять з м'яса, злаків, овочів. Їх розминають, прогрівають, потім під високим тиском проганяють через спеціальний прилад (екструдер), який розрізає масу на дрібні шматочки, надає форму.

Сухий корм випускають у вигляді гранул, кількість рідини в них становить від 3 до 11%. З цієї причини, щоб його засвоїти, тварина має бути забезпечено водою.

Корм для собак - найкраща альтернатива домашньої їжі

Ми завжди звикли вважати чотириногих друзів членами сім'ї, абсолютно забуваючи, що за своєю природою вони є хижаками. А це означає, що без м'яса, субпродуктів і кісток вони просто не виживуть.

Багато годують своїх вихованців кашею на воді і залишками зі столу, зрідка розбавляючи їх м'ясними бульйонами і жменькою кісток. Але не забувайте, що собаки - НЕ травоїдні і не гризуни, яким, крім рослинної їжі, нічого не потрібно. Спробуйте годувати козу або корову м'ясом і ковбасою - чи не так, абсурд? Яке бідній тваринці жувати їжу, яка абсолютно їй не підходить?

Так, звичайно, будь-якому псу для повноцінного життя потрібні злакові, а також овочі і фрукти, але їх кількість дуже обмежена.

Кращий собачий корм - це сирі продукти тваринного походження, саме вони найкращим чином засвоюються організмом. Правда, власники відзначали, що виключно сира їжа сприяє виникненню специфічного запаху, тому допускається годування наполовину вареним м'ясом.

Будь-яка тварина може задовольнятися однією і тією ж їжею тривалий час, аби вона відповідала потребам. Вам же може здатися, що вихованцеві не вистачає різноманітності і ви, як справжній кухар, почнете готувати кожен раз що-небудь новеньке. Повірте, це зайве! Так ви тільки разбалуете чотириногого друга. Не варто робити з нього гурмана і привереду.

Щоденний раціон собаки повинен складатися з двох третин м'ясних продуктів і однієї третини рослинної їжі.

В обов'язковому порядку слід давати тельбухи - легені, серце, шлунок, вим'я, нирки. І частіше балуйте свого вихованця цукровими кістками, вони їм життєво необхідні для зміцнення зубів і ясен. Але майте на увазі, кістки ні в якій мірі не є їжею.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.