Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги і недоліки пінопласту як утеплювача

Сьогодні на ринку представлено безліч цікавих теплоізоляційних матеріалів. Пінопласт же назвати передовим варіантом точно не вийде. Тоді чому власники житла продовжують його використовувати, якщо можна вибрати й інші зразки утеплювачів? Вся справа в тому, що у такого виробу є свої дивовижні позитивні якості. Варто розібратися в них, а заодно з'ясувати, чи є у матеріалу недоліки.

Переваги пінопласту, який пропонує компанія VIK BUD для утеплення:

1. Дешевизна. Мабуть, першим плюсом слід назвати саме незначну вартість матеріалу. Багато власників зупиняються на ньому якраз з тієї причини, що ціна на пінопласт невелика і при його застосуванні вдається отримати помітну економію в порівнянні з іншими утеплювачами.

2. Хороші ізоляційні якості. Природно, пінопласт не застосовувався б для проведення утеплення, якби у нього не був високий рівень теплоізоляції. Матеріал, дійсно, може помітно зменшити витоки тепла, якщо укласти з нього прошарок товщиною в 10 см або більше.

3. Висока вологостійкість. Якщо порівнювати пінопласт з мінеральною ватою, можна помітити і таку перевагу. На відміну від мінеральної вати, пінопласт контакту з рідинами не боїться. Так, через намокання він тимчасово втрачає свої якості. Але, коли матеріал висохне, він знову зможе вирішувати поставлені перед ним завдання.

4. Широка сфера застосування. На пінопласті можна зупинитися при виконанні ізоляційних робіт в самих різних ситуаціях. Його укладають на стіни. Підходить він для утеплення підлоги, стелі, покрівлі, цоколя. По суті, матеріал універсальний.

5. Проста технологія укладання. Нарешті, перевага пінопласту від https://vikbud.ua/ru/o-nas - досить проста технологія закріплення на робочій поверхні. Пінопласт можна укладати і каркасним методом, і клейовим. Іноді його і зовсім фіксують тільки на саморізи, дюбелі або скоби. Різати пінопласт просто, важить він мало, тому проблем з його транспортуванням або підйомом на висоту не виникає.

Які недоліки має пінопласт?

Перший серйозний мінус - пінопласт дуже легко зламати. Його не можна піддавати механічним впливам, інакше він банально розтріскається. Тому і при укладанні на чорнові поверхні його бажано захищати від механічних навантажень. Крім того, більшість зразків пінопласту пожежонебезпечні. Краще, якщо власник перед покупкою переконається в тому, що пропонований зразок все-таки не горить.

Таким чином, якщо пам'ятати про обмеження цього виробу, напевно вийде з його допомогою домогтися якісного утеплення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.