Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Літнє підживлення рослин: які добрива потрібні влітку для саду та городу

Для гарного росту і розвитку садово-городнім культурам потрібні регулярні підгодівлі. Навіть самий родючий грунт має властивість виснажуватися. Згодом земля починає відчувати брак в тих чи інших макро- і мікроелементах, необхідних для повноцінного росту і розвитку рослин.

Літнє підживлення - важливий елемент агротехніки садово-городніх культур. Про те, для чого його проводити і які добрива, представлені на сайті fermery.com.ua, можна застосовувати - наш сьогоднішній огляд.

Навіщо потрібні добрива влітку

Навіть якщо при передпосівній підготовці грунт був добре підживлений, в процесі росту багатьом рослинам потрібне додаткове харчування. Воно потрібне для розвитку кореневої системи, нарощування зеленої маси, утворення зав'язей, а також для формування і визрівання плодів. Крім цього, наявність (або відсутність) тих чи інших елементів впливає на відповідність плодів заявленим сортовим характеристикам за смаком, розміром і врожайністю.

Дотримання сівозміни декілька уповільнює швидкість витрачання поживних речовин, так як у різних рослин є різні потреби в харчуванні. Однак зміна культур на грядках не може повністю закрити питання  збереження родючості ґрунту.

Проблему вирішує регулярне внесення органічних і мінеральних добрив, які заповнюють недолік важливих елементів в грунті.

Які добрива потрібні влітку

Основними поживними речовинами для культурних рослин є азот, калій і фосфор.

В кінці весни - на початку літа багато рослин мають потребу в азоті. Він спричинює позитивний вплив на розвиток кореневої системи і зростання зеленої маси, на засвоєння корисних речовин і обмінні процеси в рослинах.

У другій половині літа, при дозріванні овочів, рослинам потрібно калій. Мінеральні добрива, що містять цей елемент, сприяють збільшенню врожайності і лежкості плодів, поліпшенню смакових якостей, підвищенню стійкості до захворювань.

В період активного плодоношення (серпень) рекомендується використовувати калійно-фосфорні добрива. Фосфор є одним з головних елементів для рослин. Він бере активну участь в обмінних процесах, зокрема, в фотосинтезі, наповнює рослини енергією, підвищує зимостійкість багаторічних культур.

Які літні добрива вибрати

Крім основних елементів, перерахованих нами вище, для повноцінного розвитку рослин необхідні мікроелементи і вітаміни. Сучасні виробники пропонують безліч універсальних добрив з мікроелементами, що підходять для застосування влітку.

При використанні комплексних літніх добрив і будь-яких інших видів підгодівлі завжди важливо дотримуватись дозування. Надлишок поживних речовин також може мати негативний вплив на розвиток рослин, як і їх недолік.

Застосовуйте добрива, чітко дотримуючись інструкцій на упаковках, і ваші садово-городні культури неодмінно порадують вас рясним врожаєм і пишним цвітінням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.