Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як заправити картридж лазерного принтера

Часто буває так, що тонер для лазерного принтера закінчується в найнесподіваніший момент. У таких випадках ви можете виконати його заправку самостійно. Дізнатись більше про те, як заправить принтер, ви можете, перейшовши за посиланням.

Особливості заправки картриджа лазерного принтера

Перш ніж приступати до цієї процедури, потрібно застелити стіл і підлогу старими газетами й одягтися в той одяг, який вам не шкода буде забруднити тонером. На руки надіньте рукавички, щоб убезпечити шкіру від впливу фарбувального порошку. Акуратно витягніть картридж з принтера, намагаючись не торкатися руками до фотобарабані, і уважно огляньте його.

Знайдіть спеціальний резервуар, в який засипається тонер. Якщо в ньому є отвір, зніміть з нього заглушку, якщо ж його немає, доведеться просвердлювати його за допомогою інструментів, які зазвичай входять до складу набору для заправки картриджів. У другому випадку після закінчення робіт потрібно заклеїти отвір фольгою.

Правильний тиск в картриджі

Важливо: Перед усіма операціями необхідно нормалізувати тиск в картриджах (здути пакет в них).

Помилка спустошення друкуючої голови принтерах і БФП HP часом виникає через те, що принтер не може створити правильний тиск в картриджі.

Принтер накачує повітря в пакет всередині картриджа і під після тиском чорнило надходять в друкує голову. Якщо ж пакет в картриджі вже накачаний, то принтер не може подати в нього повітря і блокує роботу цього картриджа (чіпа). Для вирішення проблеми необхідно відкачати тиск з картриджа перед його установкою.

Для того щоб вам було зручно насипати тонер в резервуар, можна використовувати лійку, зроблену з паперу. Рекомендується наповнювати бункер не більше ніж на 80%. В процесі заправки картридж необхідно тримати вертикально, притискаючи магнітний вал до корпусу. Це дозволить уникнути розсипання тонера через щілину.

Коли ви закінчите заправку, необхідно закрити отвір, через яке вона проводилася, і легенько потрясти картриджем. Це допоможе тонеру рівномірно розподілитися всередині нього. Після цього ви можете знову встановлювати картридж в принтер і друкувати все, що побажаєте. Правда, якщо расходник був оснащений чіпом, доведеться його обнуляти, так як після заправки принтер може просто не визнати такий картридж. Взагалі, в цій ситуації для проведення заправки краще звернутися до професіоналів. Ну а якщо в даний момент ви бажаєте продати свої витратні матеріали для принтера, ви можете звернутися в нашу компанію, яка займається скупкою картриджів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.