Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Новини сучасних технологій

У цьому випуску інсайдів: в коді MIUI знайдені відомості відразу про 13 нових пристроях Xiaomi; iPhone 14 отримає подекранний сканер відбитків пальців; нова технологія здатна поліпшити якість 5G-зв'язку; HUAWEI і Seres розробляють 7-місний кросовер.

У коді MIUI знайдені відомості відразу про 13 нових пристроїв Xiaomi

При вивченні прошивки ентузіасти знайшли в рядках її коду згадка відразу декількох ще не анонсованих гаджетів популярного бренду. Про семи з них з кодовими назвами evergo, evergreen, zeus, cupid, psyche, pissarro і pissarropro нічого не відомо, але про решту повідомляються деякі технічні подробиці.

Пристрій, позначене як Cygnus, судячи з витоку, отримає 90-Герцева дисплей, 108-мегапіксельний датчик Samsung і телеоб'єктив з п'ятикратним зумом. Смартфону bestla приписується камера з сенсором Samsung GW3 на 64 Мп і екран з частотою оновлення 90 Гц. У моделі hyacinth дисплей отримає частоту оновлення 120 Гц, а тильний модуль - 108-мегапіксельну камеру, в той час як у апарату з назвою lepus ці цифри складуть 90 Гц і 50 Мп (Samsung ISOCELL GN3).

Нарешті, в коді MIUI присутній гаджет під назвою mercury - в його описі на сайті GSMinfo згадується 108-мегапіксельна камера і 12-мегапіксельний сенсор, орієнтований на зйомку в умовах недостатньої освітленості. На жаль, будь-якої іншої технічної інформації і можливої дати релізу новинок прошивка не розкриває.

iPhone 14 отримає підекранний сканер відбитків пальців

Відомий галузевої аналітик Мін-Чі Куо опублікував прогноз, пов'язаний з флагманськими смартфонами Apple зразка 2022 року. За його відомостями, компанія планує випустити iPhone 14 і iPhone 14 Pro з діагоналями дисплеїв 6,1 і 6,7 дюйма відповідно.

Ключовою особливістю новинок стане використання подекранного сканера відбитків пальців Touch ID, а також підвищення дозволу датчика основної камери до 48 Мп. Крім того, інсайдер відзначив, що останнім пристроєм в серії «компактів» бренду стане iPhone 13 mini. Надалі Apple відмовиться від виробництва подібних моделей.

Нова технологія здатна поліпшити якість 5G-зв'язку

Корейська компанія Cision анонсувала нову технологію виготовлення 5G-антен міліметрового діапазону у вигляді прозорих модулів. Їх інтеграція, за заявою інженерів, можлива безпосередньо під дисплей смартфона. Таке рішення дозволить виробникам електроніки вирішити проблему перекриття антен рукою користувача під час розмов.

Представники Cision відзначили, що зараз нова технологія знаходиться на ранній стадії розробки, а її демонстрація очікується в рамках літньої виставки MWC. Які саме апарати можуть першими отримати оригінальні антени, поки невідомо.

HUAWEI і Seres розробляють 7-місний кросовер

За повідомленням інсайдерів, компанія HUAWEI спільно з брендом Seres працює над виробництвом 7-місцевого автомобіля, який буде побудований на базі електричної платформи китайського бренду і використовувати його фірмову бортову електроніку. Його продажі імовірно почнуться в наступному році, а вартість базової моделі, за чутками, складе близько $ 46 400.

У числі особливостей майбутньої новинки інсайдери відзначають використання двомоторної схеми з повним приводом (450 кВт, крутний момент 820 Н · м), розгін до "сотні" за 4,68 секунди, а також глибоку інтеграцію програмної платформи HUAWEI HiCar і потужну акустичну систему.

Джерело - GSMinfo.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.