Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Жодного разу не слухали аудіокниги та подкасти, але хотіли спробувати? Радимо кращі

Спочатку життя завалило нас тренуваннями в інстаграме, онлайн-курсами, зум-вечірками і планами, як ми прочитаємо все книги. А потім жорстоко показало, що дістатися до цих занять як і раніше складно.

Додаток  допоможе розібратися з однією з проблем - до 21 травня можна отримати безкоштовну 30-денну підписку, щоб слухати аудіокниги, подкасти та лекції. Розповідаємо, чому варто скористатися цією пропозицією і що послухати здесь в першу чергу.

АУДІОКНИГА

Художня література. Повторювати нескінченні списки класики не будемо (хоча в додатку її теж вистачає), зупинимося на самому крутому. Фішка - це озвучка. Тут вона не просто професійна. Деякі твори озвучують зірки. Хочете послухати «Москву-Петушки» у виконанні Сергія Шнурова? Або те, як Костянтин Хабенський читає «Компроміс» Довлатова?

Всім, кому цікава жіноча проза, варто звернути увагу на «Місто жінок» Елізабет Гілберт в прочитанні Олени Долецької, першого головного редактора російського Vogue і російського Interview. Історія героїні виявилася близька по духу Долецької, тому вийшло особливо жваво. Роман відгукнеться у багатьох дівчат - тому що бар'єри для жінок в 40-х роках і сьогодні схожі куди більше, ніж здається.

Нон-фікшн. У додатку зібрані всі хіти, що вийшли за останні роки, від «21 уроку для XXI століття» Юваль листопада Харари до «Ні Си» Джен Сінсеро. На нашу особисту книжкову полицю потрапила «Антіхрупкость» Нассіма Талеба. Книга відмінно підійде всім, хто хоче розібратися в темі стресостійкості і при цьому не зійти з розуму від банальних рад в інтернеті. А ще недавно в додатку з'явилися Короткий зміст деяких книг (наприклад, «Магія ранку» Хела Елрод). Вони сподобаються тим, хто хоче бути в курсі, про що книга, але зовсім не може знайти час на читання.

Дитяча література. Порятунок для втомлених батьків. У бібліотеці є аудіоверсії книг, які полюбилися кільком поколінням, і сучасні казки. Всім, хто хоче поностальгувати (з дітьми або без), радимо «Незнайку в Сонячному місті» і «Карлсона». Хоча у Ліндгрен можна брати що завгодно - не помилитеся. З сучасного сміливо включайте дитині «Звірячий детектив» Анни Старобинец - захоплюючі пригоди сищиків Борсука та Барсукота. Підлітки можуть зацінити американський бестселер «Ізгої» Сьюзен Хінтон або «Калечіну-Малечіну» - в обох книгах порушені теми шкільного буллінг і нескінченного почуття самотності. З зручного -  є «дитячий режим»: він дозволяє ділити одну підписку з дитиною так, щоб він міг слухати тільки дитячі книги.

Книги на іноземній мові. Карантин позбавив можливості поспілкуватися з носіями наживо, але забувати про практику не можна. Аудіокниги англійською допоможуть не тільки відволіктися, але і підтягнути мову. Якщо рівень невисокий, то почати можна з «Гаррі Поттера» чи інших книг, які ви вже читали російською.

З приємного - бестселери англійською теж озвучують зірки: ось серію Роулінг, наприклад, ви почуєте у виконанні Стівена Фрая, володаря чіткої дикції і правильного британського вимови. І обов'язково послухайте, як Бенедикт Камбербетч читає біографію Джакомо Казанови The Venetian Years! Навіть якщо нічого не зрозумієте, насолодіться оксамитовим голосом Шерлока.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.