Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси аудіокниг на іноземній мові

Користь від аудіокниг незаперечна: кількість книг, прочитаних / прослуханих в рік, завдяки аудіо зростає в кілька разів - тобто ви дізнаєтеся корисної інформації набагато більше, ніж коли просто читаєте паперові варіанти книг. При цьому аудіокниги на англійській потроху прокачують словниковий запас, допомагають навчитися сприймати мову на слух, розуміти лексику і будувати речення.

Найскладніше у виборі матеріалів для прослуховування тут - не загубитися у величезній кількості літератури і знайти підходящу за рівнем знання мови. До того, як почати шукати читання, потрібно вирішити, чи потрібні вам повні версії книг або можна почати поки з адаптацій. Адаптовані розповіді і романи відрізняються спрощеними конструкціями, зрозумілою лексикою, словами відповідно до початковим і середнім рівнем знань.

і
Книги в оригіналі можна читати, якщо ви володієте впевненим intermediate (B1-B2). Якщо ви на старті вивчення мови - beginner, elementary, pre-intermediate, то краще зупинитися на адаптаціях.

Що б ви не вибрали, прослуховування повістей англійською допоможе вам поповнити лексикон, навчитися структурувати і висловлювати думки, а також тренувати навички аудіювання.

Як вибрати книгу: параметри

Щоб правильно вибрати собі чтиво, необхідно звернути увагу на наступні моменти.

Рівень

Вибір книги потрібного вам рівня складності - це ключ до успішного вивчення аудіоматеріалу. У кожному рівні знань є свої лексичні та граматичні конструкції, які будуть зрозумілі тільки за умови освоєння попередніх ступенів. Їли ви почнете слухати книгу не під силу, вона вам швидко набридне, то ж трапиться і з надто легкою. Розум цікавиться діяльністю тільки тоді, коли є золота середина між складним і простим - щось в міру важкий, але що виходить освоїти досить швидко.

Якщо ви виберете дійсно свою книгу, то швидко втягне і побачите англійський зовсім з іншого боку. Кожна наступна книжка стане відкривати все нові грані мови і тренувати мозок, занурюючи в інші світи, повні пригод.

Адаптація книги

Адаптовані книги, як правило, складені дуже грамотно. Кожна глава заснована на тому, що ви дізналися в попередній, і закріплює отримані знання, повторюючи обертів конструкції і ідіоми. Саме такі твори, а не оригінали, допомагають освоїти програму і почати практикувати лексику.

Смакові переваги

Це найпростіше - читайте те, то подобається. Книга улюбленого жанру або автора допоможе зробити процес прослуховування тексту приємним і корисним. Лайфхак: використовуйте аудіоформати книг, які вже читали російською. Так ви не заплутаєтеся в сюжеті, але при цьому дізнаєтеся, як знайомі епізоди звучать по-англійськи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.