Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як слухати книгу, щоб розуміти її?

Коли ви включите аудіо, спочатку ви можете взагалі нічого не зрозуміти. Це прикро, але зупинити вас не повинно.

Слухайте книгу відрізками

Постарайтеся засвоїти загальний зміст почутої тут частини. Це може бути фрагмент або глава. Знаходьте загальне значення того, що відбувається, в разі потреби відкривайте словник і намагайтеся знайти слова, які грають ключову для розуміння роль. За словами, які важливі, але не заважають сприйняттю сенсу, лазити в словничок не потрібно.

Використовуйте текстову версію

Краще, якщо у вас перед очима буде текстовий варіант, щоб ви могли знаходити незрозумілі слова і дивитися їх написання. Слухайте уривок знову і знову, знаходите неясні за походженням і звучанням слова, дивіться їх написання в книзі і виписуйте їх окремо для повторення і запам'ятовування.

Підключення різних каналів засвоєння інформації допоможе вам з більшою ефективністю вивчити новий матеріал. Використовуйте не тільки аудіальні здатності, а й зорові. Ще можна додати перегляд кіно англійською по тій же книзі, що ви прочитали. Наприклад, «Гордість і упередження» з Кірою Найтлі або «Гаррі Поттер» в оригінальній озвучці з англійськими субтитрами.

Слухайте книгу знову для закріплення вивчених слів

Переслушівать глави, поки не станете розуміти зміст кристально. Коли попрацювали з невідомими лексемами і виразами, переслухати аудіо і запам'ятайте звучання. Так ви закріпіть дізнатися інформацію і, зіткнувшись в наступний раз з цими ж словами, вже легко відтворите в голові їх переклад і лексичне значення.

Де можна скачати книги англійською мовою в аудіо?

Це можуть бути і канали на YouTube з книгами, які читаються англійською. Наприклад, будь-які канали, які можна знайти по внутрішньому пошуку. Корисно також слухати пісні англійською мовою - в них багато сленгових конструкцій. Для рівнів Elementary і Intermediate підійдуть двомовні версії популярних книг. Слухачі з Advanced Level можуть слухати світові твори в оригіналі.

Як і в інших практиках вивчення англійської, найважливіше - не кидати почате. Краще системно, регулярно, нехай і мало, ніж рідко, але багато. Мозку подобається повторюваність, циклічність, якийсь розпорядок в навчанні. Набагато ефективніше слухати аудіокниги три рази в тиждень по 15 хвилин, ніж раз на тиждень по 45 хвилин. І ще маленький секрет: краще запам'ятовується те, що подобається і робиться добровільно. Полюбіть книги, і зрозуміти їх зміст не складе труднощів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.