Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради щодо вибору м'яких і сучасних меблів в зал

Вітальня - зазвичай сама простора кімната в будинку, квартирі. Грамотно підібрані меблі для залу, дозволяє зробити дане приміщення функціональним, зручним для спільного відпочинку всіх членів родини, прийому гостей. Часто меблювання купують відразу цілим набором - такі комплекти пропонують вітчизняні, закордонні фірми-виробники.

Меблева композиція в залі складається з урахуванням багатьох факторів, сукупність яких забезпечує затишний і комфортний інтер'єр. В таку кімнату, як гостиная мебель треба підбирати особливо ретельно.

Вимоги до меблів

Зручні меблі для залу в сучасній квартирі на фото, підбирається під уже оформлений інтер'єр. Головний критерій - функціональність, всі предмети, розташовані в кімнаті, вирішують певні завдання.

На вибір і розміщення меблів у залі впливають розміри приміщення, кількість домочадців, планування кімнати і розташування вікон. Меблі в сучасному залі повинні відповідати загальній ідеї інтер'єру і разом з ним підкреслювати звичаї і характер власників будинку

Якщо у вітальні планується часто влаштовувати посиденьки у великій компанії, знадобиться великий диван і такий же стіл. Коли ж простір призначається для тихої сімейної пари, до якої одночасно приходять максимум два-три людини, досить мініатюрної кушетки та пари крісел.

Критерії вибору

Підшукуючи підходящі варіанти меблів для залу, слід враховувати різні моменти: які шпалери підійдуть до гарнітуру, як впливають на вибір стелі і кількість проникаючого в кімнату світла. Предмети повинні гармонійно поєднуватися один з одним по стилю і кольору. Важливо, щоб обстановка подобалася самому власнику і справляла враження на гостей. Крім зовнішнього вигляду, звертати увагу треба на якісні характеристики.

Які меблі краще поставити під телевізор, популярні конструкції

Гарнітур необхідний для створення затишної атмосфери і максимального комфорту господарів. У розкладаються виробах цінуються простота експлуатації, надійність, безшумність. Завжди затребувані вироби з натуральної сировини, вони довговічні, красиві, не виділяють шкідливі речовини.

Важливі параметри, на які також слід орієнтуватися при виборі меблів в зал:

  1. Площа приміщення. Так, для маленького залу в хрущовці вибирають меблі скромних розмірів світлих відтінків. Перевагу потрібно віддати невисоким модульним гірок з вбудованою нішею під телевізор та іншу побутову техніку. У велику вітальню ставлять габаритні предмети, можна застосовувати різні прийоми зонування простору за допомогою меблів (шафи, стелажа, столика). Колір гарнітура може бути темним, складаючи контраст із стінами і підлогою.
  2. Рівень освітленості. У приміщенні, де мало світла, слід поставити світлий однотонний меблі.
  3. Висота стелі. Якщо вони низькі, то гарнітур підбирається такий же. Це створить ілюзію додаткового простору над головою, стеля буде здаватися вище, ніж він є насправді. Масивні вироби стануть захаращувати і без того тісне приміщення. Не потрібні в цьому випадку і об'ємні люстри, Підняти стелю візуально допоможуть вбудовані освітлювальні прилади.
  4. Наявність ніш і дверей. Ніші можна і потрібно грамотно використовувати в інтер'єрі. Тут добре впишуться вбудовані шафи, полиці з побутовою технікою, стелаж з книгами. Якщо в залі кілька дверей, вони можуть візуально зменшити загальну площу кімнати. Виправити ситуацію здатні розсувні панелі (купейні конструкції), облицьовані склом або дзеркалом.
  5. Загальна стилістика будинку має велике значення при оформленні вітальні. Зал не повинен різко відрізнятися своїм виглядом від інших кімнат в одному житловому приміщенні. Помітний контраст може створити відчуття відсутності смаку у господаря і залишити неприємне враження у гостей.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.