Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати промислову м'ясорубку

Інформація про пристрій

Електром'ясорубка - кухонний прилад, який займає одне з ключових місць на підприємствах, пов'язаних з інтенсивною переробкою великих обсягів м'яса (підприємства громадського харчування, продуктової торгівлі, м'ясопереробні цехи). Устаткування затребуване для швидкої підготовки м'ясних напівфабрикатів, зокрема при подрібненні м'яса в фарш.

Принцип роботи електром'ясорубки

Пристрій професійних моделей повністю продиктовано функціональними особливостями. В основі конструкції знаходиться потужний електродвигун, укладений в корпус з нержавіючої сталі або алюмінію. Вал двигуна з'єднаний зі шнековим валом, який, в свою чергу, оснащений ножами. Труба зі шнеком має заглушку у вигляді решітки з отворами. Для подачі матеріалу, що переробляється в агрегаті змонтована завантажувальна ємність. Конструкція промислової м'ясорубки дозволяє швидко її розібрати для очищення або огляду на предмет пошкоджень.

Процес роботи м'ясорубки можна розділити на кілька основних етапів:

  1. М'ясоприймач заповнюється сировиною, яке потрібно переробити.
  2. М'ясо просувається за допомогою спеціального штовхача на шнек.
  3. Матеріал просувається шнеком до грат через ножі.
  4. На виході виходить фарш необхідної консистенції.
  5. Швидкість і якість обробки м'яса залежить від кількості ножів, а консистенція готового продукту - від розмірів осередків решітки.

Класифікація професійних м'ясорубок

Промислові м'ясорубки випускаються в різних модифікаціях, що мають ряд відмінних характеристик. Основні параметри представлені нижче. Придбати такий необхідний для закладів громадського харчування предмет, як м'ясорубка для виробництва, можна на сайті за посиланням.

  1. Продуктивність. М'ясорубки бувають малої (до 150 кг / год), середньої (150-300 кг / год) і високою (до 600 кг / год) здатності переробки. Для підприємств, які потребують більшої продуктивності, випускаються м'ясорубки з продуктивністю 1000 кг / год і більше.
  2. Напруга мережі: 220В або 380В. М'ясорубки з електродвигунами, розрахованими на підключення трифазного мережі, здатні впоратися з великими навантаженнями.
  3. Спосіб закладки сировини: ручне завантаження або автоматична подача. У першому варіанті потрібна присутність оператора, що завантажує відсік у міру його спустошення. Моделі з автоматичною системою самостійно подають сировину, завантажене в повному обсязі в бункер, без участі оператора.
  4. Установка: для підлоги або настільна. Настільні м'ясорубки встановлюються на спеціально відведені робочі поверхні, стільниці або підставки. Підлогові моделі за рахунок своїх великих габаритів і ваги встановлюються прямо на підлогу. Таке обладнання оснащується потужним двигуном і призначене переробляти великі обсяги м'яса.
  5. Наявність реверсу: м'ясорубки випускаються з функцією зворотного руху для вилучення жилованного м'яса або без неї.
  6. Тип сировини, що переробляється: стандартні м'ясорубки і агрегати типу «дзига». М'ясорубки зі звичайним принципом роботи вибирають в заклад, якщо буде перероблятися м'ясо або риба в сирому стані. Особливість м'ясорубок типу «дзига» полягає в можливості працювати з замороженою продукцією різного ступеня жорсткості.
  7. Особливості ножів. Професійні м'ясорубки оснащуються кількома типами комплектів ріжучих елементів і решіток, які відповідають за ступінь помелу сировини. Маркування зазвичай вказується прямо на упаковці тієї чи іншої моделі.
  8. Ентерпрайз. Комплект "ентерпрайз" включає шнек з одинарним ножем і гратами, забезпечує одноразове подрібнення сировини за один робочий цикл. Це класичний варіант, характерний для побутових м'ясорубок, але також застосовується в конструкції промислових моделей для невеликих підприємств ресторанної індустрії.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.