Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Наркотична ломка

Абстинентний синдром при наркозалежності є одним з найважчих періодів у житті наркомана. Через ломки наркоман змушений вдруге вживати психоактивні речовини, що не дає йому вирватися з порочного кола наркоманії.

Детальніше про те, як проявляється ломка наркоманів і як допомогти людині в такому стані, читайте в нашій статті або на сайті https://rehab.net.ua/.

Що таке ломка?

Синдром відміни - це прояв наркоманії, яке викликано сформованої фізичною залежністю від наркотику. Найчастіше абстиненція настає через 8-10 годин після вживання психоактивної речовини. Зовсім відчувають наближення ломки, намагаються знайти і вжити наркотик до її повного приходу. Позбутися від синдрому відміни самостійно неможливо: тільки фахівець допоможе пережити ломку і розробить план подальшого лікування наркозалежності.

Причини ломки

В результаті тривалого вживання наркотичних речовин формується фізична залежність від наркотику. Компоненти психоактивної речовини, що володіють токсичною дією, з часом заміщають "нормальні" функції і гормони в організмі людини. Без наркотику організм не може функціонувати в нормальному режимі: виникає важке нездужання.

Ознаки ломки у наркозалежного

Синдром відміни супроводжується наступними симптомами:

  1. Озноб, або навпаки - відчуття жару;
  2. Надмірне слиновиділення;
  3. Сильні судомні напади;
  4. мігрень;
  5. Нудота, блювота;
  6. Біль в животі, розлади стільця;
  7. Ознаки застуди: біль в горлі, нежить, чхання, кашель;
  8. Розширення зіниць;
  9. Больові відчуття в м'язах;
  10. Підвищення або зниження артеріального тиску або частоти пульсу;
  11. Біль і ригідність жувальних м'язів, відчуття напруженості м'язового апарату всього тіла;
  12. Відсутність апетиту, безсоння;
  13. Поява "гусячої шкіри";
  14. Підвищення температури тіла;
  15. Найсильніше почуття паніки;
  16. Непереборне бажання вжити наркотики;
  17. Патологічна непосидючість, нездатність "знайти собі місце";
  18. Галюцинації, марення переслідування, параноїдальні ідеї.

Абстиненція може тривати кілька діб: це стан загрожує життю і здоров'ю наркозалежного, а також його близьких людей. Під час ломки людина страждає не тільки через фізичного нездужання, але і важких психотичних реакцій.

Наркозалежний стає дратівливим, агресивним, може нападати на інших людей і навіть здійснювати вбивство. Неадекватні дії можуть здійснюватися в результаті галюцинацій, маячних розладів, нав'язливих думок. До іншим найнебезпечнішим проявом абстиненції відносяться важкі депресивні стани, які потребують термінового купірування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.