Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати бездротові навушники?

Бездротові технології швидко входять в наше життя. 21 століття - час мобільності, а провідні технології її обмежують. Дроти відходять в минуле й у навушників. Сучасний ринок наповнений великою кількістю моделей у різних цінових категорій. Бездротові навушники не поступаються провідним за функціоналом і якістю звучання, і при цьому вони забезпечують користувачеві повну свободу пересування. З ними вам більше не доведеться по кілька хвилин розплутувати дроти. Багато хто помилково вважає, що будь-яка Bluetooth гарнітура дорого коштує. У реальності ціна бездротових і дротових навушників приблизно однакова.

На що звернути увагу під час вибору?

Для вибору якісних бездротових навушників необхідно звернути увагу на ряд технічних параметрів, які впливають на звук, час роботи та зручність використання аудіообладнання.

Час роботи

На нього впливає ємність акумулятора. Чим більший цей параметр, тим довшою буде автономна робота навушників. В середньому навушники Beats by Dr. Dre Studio Buds можуть працювати від 3 годин до доби без додаткових підзарядок.

Час зарядки аудіогарнітури

На зарядку найчастіше йде не більше 2-5 годин. Також у багатьох моделях передбачена функція швидкої зарядки (за 5 або 10 хвилин), після якої можна використовувати навушники ще протягом години.

Конструкція

Всі бездротові навушники можна розділити на три типи:

  1. Вкладиші - краще вибирати моделі з силіконовими амбушурами, вони більш комфортні для повсякденного носіння в шляху. «Затички» вставляються у вушний канал, це найлегші і компактні моделі, вони добре підходять для прогулянок по вулиці та занять спортом;
  2. Внутрішньоканальні навушники - найпростіша модель. Вони комплектуються невеликими амбушурами, які, як правило, робляться з силікону, і вставляються прямо у вушний канал. Часом у них можуть бути додаткові кріплення - вони, наприклад, використовуються в спортивних моделях.
  3. Повнорозмірні і накладні - такі моделі краще використовувати вдома, але якщо вони мають складну конструкцію, то і для поїздок вони теж підійдуть, їх можна назвати універсальними. Характерна особливість - великі амбушури, які щільно прилягають до вух. Вони підходять для використання як вдома або в офісі, так і на вулиці. Саме їх нерідко вважають оптимальними з точки зору балансу зручності, якості звуку та вартості.

Чутливість

Високі показники чутливості навушників Redmi Airdots 3 Pro забезпечать гучний звук. Тому рекомендується вибирати навушники з показниками від 90 до 120 дБ.

Система шумопоглинання

Її наявність зробить прослуховування музики і розмови телефоном більш комфортними, бо до звуку не будуть домішуватися шуми з навколишнього середовища.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.