Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Хочете купити вальцювальний верстат для листового металу в Україні?

Вальцювання різних видів металів вважається популярною технологічною операцією, яка виконується на металообробних підприємствах. Найбільш популярні сфери, де застосовується ця технологія - будівництво, ремонт. Вальці для листового металу можна виготовити самостійно. Однак для цього необхідно ознайомитися з принципом роботи цього обладнання, його пристроєм, сильними і слабкими сторонами.

Різновиди

Вальцювальний верстат присутній на різних підприємствах, які займаються виготовленням різних виробів з металопрокату. За допомогою цього обладнання можна робити заготовки овальної, конічної, циліндричної форми. Щоб вальцовочный станок замовити, переходьте за посиланням.

У домашніх умовах майстри виготовляють деталі для покрівельних конструкцій, повітроводи, сливи, жолоби. Моделі поділяються по продуктивності, конструкції, типу приводів:

  1. Ручні моделі. Компактні верстати з малою масою, який використовуються для обробки листового прокату, стінки якого не перевищують по товщині 2 мм. Не вимагають підключення електрики, коштують недорого. Часто виготовляються своїми руками.
  2. Електромеханічні моделі. На них встановлюється редуктор, які прискорює технологічний процес, полегшує працю людини. Дозволяє обробляти металопрокат товщиною до 4 мм.
  3. Моделі з гідравлічним приводом. Застосовуються на великих металообробних підприємствах. Дозволяють згинати металеві листи товщиною до 8 мм.

Щоб додатково прискорити виробництво, виконувати роботи точніше, гідравлічні верстати обладнуються системами ЧПУ. Подібний тип управління складно створити в домашніх умовах.

Окремий поділ відноситься до кількості вальців, встановлених на верстаті. Чим більше робочих частин встановлено, тим складніші форми можна виготовляти.

Конструкція і принцип дії

Вальцовочный станок складається з декількох ключових елементів, після вивчення яких стане зрозумілий його принцип дії. До них відносяться:

  1. Несучий елемент або як його ще називають - станина. Може виготовлятися з листової сталі або чавуну.
  2. Валки, яких може бути від двох до 4. Під час самостійного виготовлення, майстри рекомендують встановлювати 3 валки.
  3. Привід - електричний або гідравлічний (на ручних моделях встановлюється ручка для управління валками).
  4. Панель управління. На системах ЧПУ встановлюються різні датчики, монітор.

Принцип роботи поетапно:

  1. Спочатку готується лист металу, який будуть піддавати вальцюванню. Він повинен бути рівним, без тріщин, виїмок. Його розташовують на двох нижніх валках. Заздалегідь їх розводять в різні боки.
  2. Після цього майстер опускає третій вал до листа, щоб надійно затиснути його між робочими частинами.
  3. Нижні валки починають обертатися під дією приводу або ручної сили людини. Лист переміщається. З початком руху він починає огинати валки.
  4. Поступово металева заготовка проходить через всі робочі частини по заданих конфігураціях до отримання виробу необхідної форми.

Великий вибір обладнання пропонує магазин monax.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.