Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо металопластикове вікно - нюанси

Профіль багато в чому визначає, наскільки довговічним і надійним буде вікно. Але візуально визначити його якість важко. Тому важливо враховувати класифікацію, ширину, технічні характеристики, число камер.

При покупці неякісного вікна покупці можуть зіткнутися з багатьма проблемами при експлуатації: деформацією, запотівання, підтікання або продуванням, з проблемою освіти цвілі в монтажних стиках і так далі.

Давайте розберемо, на які параметри потрібно орієнтуватися, щоб відразу вибрати надійний профіль для пластикових вікон, який прослужить вам довгі роки, на сайті https://4okna.ua.

Класифікація і що вона означає

Завдання профілю в тому, щоб утримувати форму вікна, не пропускати холод всередину, а тепло - назовні. З урахуванням цих властивостей можна виділити шість класифікацій.

1. За товщиною стінок

Тепло в будинку багато в чому залежить від товщини його стін. Те ж можна сказати і про профіль: кілька додаткових міліметрів підвищують теплоізоляцію, а разом з нею - міцність всієї конструкції.

За євростандартом лицьові і внутрішні стінки повинні мати певну товщину. Особові ми можемо побачити з вулиці і з квартири, а внутрішні - це все невидимі перегородки усередині віконної конструкції.

Товщина видимих і невидимих перегородок визначає, скільки тепла зможе утримати конструкція і які навантаження витримає. Наприклад, клас А (лицьові перегородки - від 2,8-3,0 мм, внутрішні - від 2,5 мм) забезпечує найкращі показники тепло- і звукоізоляції, а клас В (лицьові - від 2,5 мм, внутрішні - від 2 , 0 мм) підійде для вікон бюджетної категорії. Останні не гірше зберігають тепло в морози і служать своїм власникам.

Клас С не має чіткої регламентації по товщині. Все тому, що не призначений для житлових приміщень.

2. За кліматичною зоною

Коли вибираєте вікна, враховуйте клімат. Чим він тепліше, тим менше можуть бути товщина стінок, число камер і склопакетів.

У стандартному виконанні вікна розраховані на клімат, при якому температура повітря взимку зазвичай тримається в районі -20 градусів, але іноді може опускатися до -45 градусів. Це означає, що такі моделі підійдуть для будь-якого регіону в європейській частині Росії.

Для північних регіонів потрібні морозостійкі рішення, які витримують до -55 градусів. Зазвичай вони товщі стандартних, мають більше камер і склопакетів.

3. За удароміцністю

Якщо ви живете у власному будинку або на нижніх поверхах, зверніть особливу увагу на ударостійкість. Вона буває двох видів: I - конструкція витримує удар вагою 1 кг з висоти 1 м в мороз до -10 градусів; II - маса залишається тією ж, а висота збільшується до 1,5 м.

Що це дає? Чим краще ударостійкість, тим менше ризик, що профіль втратить форму під впливом ударів або температурних перепадів.

4. За додатковими параметрами

Також всі конструкції можна розділити на п'ять груп за ступенем звукоізоляції. Якщо ви живете в центрі міста, а вікна виходять прямо на автомагістраль або поблизу проходять залізничні колії, бажано використовувати моделі класу А або Б.

Якщо збираєтеся ставити вікна з двома або трьома стеклами, має значення коефіцієнт пропускання світла. Якщо сторона тіньова, беріть моделі класу А або Б.

Для установки вікон на верхніх поверхах багатоповерхівок можна додатково подивитися на рівень опору вітрового навантаження. Герметичність залежить не тільки від якості монтажу, але і від ступеня опірності профілю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.