Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати і купити півонії?

Все частіше у флористичних салонах можна знайти квіти, які ми звикли бачити тільки в саду або на дачі. Півонії повертають собі статус імператорського подарунка, який можна піднести і на першому побаченні, і на урочистому заході. У цій статті ми пропонуємо кілька правил, як купити свіжі півонії і правильно підібрати їх відтінок.

При покупці квітів люди зазвичай побіжно їх оглядають, щоб переконатися у відсутності сухого листя і пелюсток. Але щоб вибрати кращий букет півоній цього недостатньо. Скористайтеся нашими порадами.

У метро і на ринках часто продаються півонії з повністю розкритими пишними бутонами. Але вони простоять максимум до тижня. Вибирайте на сайті https://florina.kh.ua/tsvety/piony квіти, що не до кінця розпустилися. Не бійтеся, що композиція не буде виглядати об'ємною. У великих квіткових магазинах флористи зберуть букет, гармонійно підібравши розпустилися і напіврозпустилися суцвіття.

  1. Огляньте стебло квітки. Воно повинне бути щільним і товстим. Тонка стеблинка не здатна забезпечити потрібного живлення.
  2. Зрізаний край стебла повинен бути зеленим. Потемніння говорять про те, що рослина давно стоїть у воді.
  3. Поторкайте нижні суцвіття. Вони повинні бути пружними. В іншому випадку квітка починає в'янути.

Якщо хочете не просто зробити сюрприз, але і розповісти про свої почуття, вибирайте букет з піонів певного відтінку.

  1. Білосніжні і кремові квіти символізують непорочність і чистоту намірів.
  2. Рожеві відтінки варіюються від ніжних пастельних до яскравої фуксії. Це класичний варіант, який може розповісти і про зародження любові, про вдячності.
  3. Благородні пурпурно-малинові півонії - підносять, щоб побажати багатства і процвітання.
  4. Коралові - фаворити літа. Вони означають радість, оптимізм і гарний настрій.

Півонія - це ніжна квітка, у якого було безліч символів ще з давніх часів. В античній Греції, дарування цих квітів вважалося побажанням довгих років життя, а в Стародавньому Китаї він вважався символом багатства і благополуччя. Сьогодні ця квітка уособлює красу і пишність. Пишні букети з цієї рослини є законодавцями весільної моди - квіти цінують за відчуття ніжності і легкості, а в поєднанні з повітряним платтям нареченої букет доповнює ніжний образ дівчини. Весільний букет з піонів нагадує помпон або кульку морозива - пухнастий, як хмаринка!

Вважається, що півонія на весіллі приносить молодятам щастя в шлюбі, здоров'я і процвітання. Недарма букет півоній з доставкою є послугою номер один у багатьох квіткових магазинах.

Але ці рослини не ростуть цілий рік. А шкода! Букет цих прекрасних квіти користуються величезним попитом як в сезон, який починається в травні і триває лише перші місяці літа, де їх розбирають звідусіль, так і в той час, коли ці квіти не ростуть. Щоб повною мірою відчути романтичність і ніжність букета півоній, його потрібно купувати саме на початку літа, коли бутони рослини наливаються раннім літнім сонцем.

Батьківщина цієї рослини - Китай. Півонії вирощували в династію Хань і Цинь ще 2 тис. Років тому. В ті часи, рослини вважалися квіткою любові і вірності. Їх дозволялося культивувати тільки членам імператорської родини. Саме через це у всьому світі півонія має ще одну назву - «Імператорський квітка».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.