Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обираємо матрас

Здоровий сон є основою міцного здоров'я. Залежно від індивідуальних особливостей людського організму необхідно обладнати своє спальне місце. Можливість повноцінного розслаблення всіх груп м'язів при природному положенні тіла має прямий вплив на самопочуття людини на ранок.

Якщо підібрати під себе правильну модель матраца, до ранку відчувається в організмі легкість і додатковий багаж енергії для розумової і фізичної активності протягом дня. Компанія matraskin.kiev.ua пропонує широкий асортимент ортопедичних пружинних і безпружинних матраців різної твердості і габаритів.

ВАЖЛИВІСТЬ ПРАВИЛЬНОГО ВИБОРУ МАТРАЦУ

Систематичне недосипання є основною причиною хронічних втоми і дратівливості. Людині необхідно спати 7-8 годин на добу, проте важливо враховувати умови для нічного відпочинку. Мова йде не стільки про кількість часу для сну, скільки про його якість і правильної організації спального місця. Придбання відповідного матраца під індивідуальні фізичні потреби сприяє оптимальному відпочинку людського тіла і підвищення рівня активності людини на наступний день.

Стабільна жорсткість і рівна поверхня ортопедичних виробів сприяє правильному положенню хребта, поки людина спить. У той же час, сон на нерівній поверхні є більш тривожним. М'язи не можуть розслабитися. Вони залишаються в робочому положенні для підтримки організму. При цьому людина скаржиться на сонливість і наявність хворобливих відчуттів в області спини. При виборі спального місця необхідно звертати увагу на жорсткість вироби з метою запобігання провисання попереку в залежності від ваги попереднього навантаження.

ІНДИВІДУАЛЬНІ КРИТЕРІЇ ВИБОРУ МАТРАЦУ

Вибір матраца ґрунтується на відчутті комфорту в горизонтальному стані тіла в різних положеннях. Основним фактором при купівлі товару є вибір відповідної жорсткості виробу. Жорсткість матраца визначається двома критеріями: типом пружинних механізмів (товщиною, розмірами і кількістю елементів на одиницю площі); матеріалом наповнювача (використанням в пружинних примірниках в якості наповнення кокосової койри, бікокоса, латексу і т.п., в безпружинних конструкціях використовується комбінування різних матеріалів з метою отримання певного рівня жорсткості виробу).

Існує три види виробів по вказаному критерію: м'які, середні, жорсткі. При підборі оптимального варіанту жорсткості враховуються індивідуальні фізичні фактори у вигляді зростання, ваги і віку споживача:

  1. М'які вироби підходять для осіб з проблемами кісткової системи, літніх людей з вадами здоров'я в області хребта і любителів спати на боці.
  2. Середньої жорсткості спальне місце підійде для більшості людей. Такий матрац забезпечує багату підтримку тіла з невеликою часткою еластичності, що повторює силует сплячого на спині людини. При цьому необхідно враховувати вагу споживача: чим більше навантаження, тим жорсткіше має бути виріб.
  3. Жорсткі вироби стали оптимальним варіантом для дитячого організму. Вони сприяють запобіганню порушень в ще несформованому хребті. Грудничкам рекомендуються безпружинні варіанти, для дітей старшого віку підходять моделі з пружинними системами. В процесі вибору спального місця необхідно проводити практичне експрес-тестування вироби. Для цього достатньо випробувати перину в різних положеннях лежачого стану протягом декількох хвилин.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.