Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги споживчих кредитів

Банківські кредити для фізичних осіб - це цільові ресурси, які надаються на певний термін і з можливістю дострокового погашення без будь-яких штрафних санкцій. На сайті спеціалізованої компанії можна ознайомитися з основними умовами кредитування.

Чим привабливі споживчі кредити?

Такий kredit видається для придбання якої-небудь речі (житло, автомобіль, побутова техніка, меблі та інше). В даному випадку позичальник не може здійснювати дії щодо розпорядження набутим майном, оскільки банк виступає в ролі гаранта того, що дана річ буде виплачена в повному обсязі. Умови споживчого кредитування досить лояльні, незважаючи на це, банки часто встановлюють досить високі процентні ставки.

У будь-якому банку при отриманні кредиту обов'язково проводиться оцінка платоспроможності клієнта, і одним з ключових моментів є те, наскільки людина має можливість розплатитися за кредитним договором в майбутньому за рахунок своїх доходів.

Тому позичальникові потрібно буде підтвердити банку, що він зможе це зробити. Існує кілька способів отримання кредиту: готівкою, на банківський рахунок або банківську карту, а також на рахунок третьої особи в якості поручителя.

Для оформлення споживчого кредиту готівкою, в банківській установі потрібно надати стандартний пакет документів, який складається в залежності від цілей кредитування.

Умови оформлення кредитів

Сьогодні багато великих і навіть дрібні банки пропонують різні види споживчих кредитів. Споживчі кредити класифікуються за двома основними критеріями - цілі отримання кредитів і наявності забезпечення. За цілями надання кредити поділяються на: цільові - надаються на певні цілі (наприклад, на покупку автомобіля, побутової техніки, погашення раніше оформленого кредиту і т.д.). Такі кредити можуть мати тільки один вид забезпечення (поручительство або страхування заставного майна); нецільові - видаються на будь-які цілі, не пов'язані з підприємницькою діяльністю.

Наприклад, можна оформити кредит на придбання меблів або зробити ремонт у своїй квартирі; без забезпечення - споживач може отримати грошові кошти навіть при відсутності застави та поручителя, проте це не означає, що банк не буде перевіряти клієнта. Як правило, такі кредити пропонуються на великі суми на термін до 5 років.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.