Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Олеофобне покриття: що це і як працює?

Олеофобне покриття було запатентовано німецькими вченими ще у 2005 році, після компанія Apple запатентувала вдосконалену технологію і стала застосовувати її у своїх смартфонах і ноутбуках.

Назва походить від "oleum" (масло) і "phobos" - боязнь. І говорить сама за себе - це плівка товщиною в нанометр відштовхує від себе все маслянисті речовини та дозволяє не залишати відбитків пальців на екрані смартфона. До речі, якісне олеофобне покриття для смартфонів є тут, де ви зможете придбати його за привабливою вартістю.

Переваги даної технології:

    1. Вона доступна кожному - придбати "рідке скло" можна недорого;
    2. Простота використання - при відповідальній підготовці його можна нанести самостійно.
    3. Якісний захист. Спочатку ця інновація була розрахована тільки на відштовхування жиру, але з новими розробками Ви захистите смартфон від різних потертостей і подряпин. Це віддаляє ремонт і заміну дисплея.
    4. Довговічність - при грамотному використанні та дбайливому ставленні процедуру потрібно повторювати тільки через 12 місяців
    5. Естетичність - при нанесенні такого захисту Ви уникнете появи бульбашок або розводів на екрані.

А придбати олеофобне покриття, радимо у спеціалізованому інтернет-магазині засобів покриття моніторів та екранів Нано Маркет за привабливою вартістю.

Як працює ця технологія?

Рідина включає три основні компоненти - алкилсілани, силікон і розчинник, проте сучасні варіації можуть містити й інші інгредієнти, що підвищують стійкість і довговічність.

При грамотному нанесенні рідина перетворюється в рівномірну плівку, яка має гідрофобні властивості - всі рідини збираються в краплю і скочуються, а жири практично не залишають сліду (а їх незначна кількість легко видаляється одним дотиком сухої серветки).

Також, завдяки своїм властивостям, плівка робить ковзання пальця максимально приємним, зменшуючи тертя.

Чи потрібні тепер захисні плівка і скло?

Якщо говорити про 3D скло, то ми не можемо не погодитися, що це дуже надійний захист від тріщин при падінні. Якщо Ви часто кидаєте смартфон, рекомендується використовувати скло з олеофобним напиленням, це захистить вас максимально.

А ось простий плівковий захист остаточно йде на задній план - нова технологія повністю замінює її, зберігаючи смартфон від подряпин і плям в кілька разів краще.

Як нанести олеофобне покриття?

У заводських умовах воно наноситься за допомогою напилення, що гарантує рівномірний і зовсім непомітний шар. За період в 6-12 місяців оригінальний шар стирається і потрібно його оновлювати - наклеїти олеофобну плівку буде простіше, але краще нанести новий захисний шар.

Ми рекомендуємо звертатися для цього в сервісний центр, щоб бути впевненими в якості процедури, але це необов'язково.

Якщо Ви хочете зробити це самостійно, ми розповімо як це зробити:

  1. Замовте професійну рідину, бажано зі спеціальною серветкою в комплекті - вона стане в нагоді. Якщо ж такого варіанту немає, придбайте тканину з мікрофібри в будь-якому господарському магазині;
  2. Уважно очистіть поверхню екрану від всіх можливих забруднень;
  3. Рідина висихає досить швидко, тому наносьте її невеликими ділянками. Для екрана достатньо 2-4 краплі, які потім енергійно втираються серветкою для скла.
  4. Повторюйте попередній пункт, поки не покриєте всю поверхню.
  5. У підсумку Вам потрібно нанести таким способом 2-3 шари з перервою в кілька годин.
  6. По завершенню, залиште смартфон сохнути протягом 8-ми годин, захистивши його від пилу.

Для перевірки капніть краплю води й покатайте по екрану - вона не повинна розтікатися (обережно, не закотіть її в динамік).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.