Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ескіз українського ринку зарядок для електромобілів

Бізнес заправних станцій для електромобілів в Україні лише зароджується. Щоб відчути пульс цього сегменту в нашій країні, відчути його, зрозуміти основні процеси, намацати тенденції, редакція «Україна Електро» провела опитування серед учасників цього ринку. Серед компаній, що відгукнулися на наш заклик, виявилися виробники, вітчизняні та зарубіжні, дистриб'ютори, продавці обладнання, будівельники мереж зарядних станцій. Таким чином, ми отримали досить яскравий зріз сучасних поточних реалій на ринку електричних заправок.

Про зарядні станції для електромобілів, придбати які можна на сайті https://go-tou.com/ua/shop/chargers, вже багато відомо, і мало кого можна здивувати наявністю такого сервісу на АЗК, парковках торгових центрів, офісів, ресторанів тощо.

Отже, виникає потреба у розвитку інфраструктури: користувачеві доводиться возити із собою зарядний штекер або запасну батарею, а це зайвий клопіт і не дуже зручно.

Разом з тим динаміка приросту електротранспорту говорить про те, що цей процес спрямований у майбутнє, і зарядної інфраструктури незабаром буде потребувати більшість автомобілістів. Так, за даними аналітичної компанії Canalys, світові продажі електромобілів збільшилися в 2020 році на 43%, до більш ніж 3,24 млн. одиниць.

Ринок України менш ємний, але і тут динаміка йде по наростаючій. Проте, за даними асоціації Укравтопром на 1 січня 2021 року в країні налічувалося вже понад 55 тис. автомобілів з електричним приводом.

Старт розвитку електромобілів дав поштовх багатьом іншим напрямам у галузі електротранспорту. А виклики, пов'язані з пандемією, практично повноцінно ввели в наше життя електричні самокати, велосипеди, скутери та сигвеї, які до цього були розважальними, досить дорогими іграшками.

Все це відкриває широкі можливості для розвитку елементів зарядної інфраструктури, причому зацікавленими особами стають представники малого та середнього бізнесу, господарі невеликих кафе, магазинчиків, ресторанів, готелів, не кажучи вже про будівельників нових будівель та забудовників нових мікрорайонів.

На думку більшості учасників нашого опитування, ринок електрозаправних станцій є досить перспективним, але в оцінці його насиченості думки розходяться.

Хтось вважає цей ринок дуже насиченим (Schneider Electric, E-line) або відносно насиченим (UGV Chargers).

Більше оптимістичної точки зору дотримується український виробник, який вважає, що український ринок поки що не насичений зарядними станціями і місця на ринку ще дуже багато.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.