Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати валізу хорошої якості?

При виборі валізи варто звернути увагу на основні відмінності між різними моделями й розуміти, для яких цілей вона стане вам у пригоді. Хороші валізи на коліщатках незамінні в поїздках з пересадками, а для подорожей літаком необхідні, щоб обсяг відповідав вимогам до ручної поклажі.

 

Щоб ваші поїздки завжди були комфортними, рекомендуємо при покупці звернути увагу на такі характеристики валізи:

  1. Матеріал. За матеріалом найчастіше можна знайти чемоданы двох типів: тканинні та пластикові. Валізи з тканини дешевші і, як правило, мають зовнішні кишені, в які можна  зручно скласти корисні в подорожі дрібниці та сувеніри. Пластикові валізи довговічніші, надійно захистять ваш вантаж від вологи та механічних пошкоджень. Тому якщо ви плануєте взяти в дорогу тендітні речі, то краще зупинитися на моделях у твердому корпусі. Для захисту валізи із пластику від подряпин можна додатково придбати чохол.
  2. Розмір. Не варто брати сумки більшого розміру, ніж потрібно для вашої поїздки. Зайві габарити обернуться додатковими незручностями. Для подорожей на декілька днів буде достатньо маленької валізи заввишки до 59 сантиметрів, середні моделі заввишки до 70 см підійдуть для подорожі на декілька тижнів або для короткострокової подорожі вдвох. Для тривалих та сімейних подорожей краще взяти велику валізу заввишки від 70 см і більше.
  3. Коліщатка. Хороші коліщатка на валізі допоможуть вам вільніше пересуватися і зекономлять сили в дорозі. Чотириколісні моделі легші та маневреніші, кожне колесо може незалежно обертатися на 360 градусів. Однак на нерівних поверхнях валізу, найімовірніше, доведеться піднімати. Найзручніші, моделі зі збільшеними задніми колесами, нерівною дорогою або бруківкою їх можна вести тільки на задній осі. При цьому пам'ятайте, що валізи не варто піднімати за висувну ручку, зазвичай вони розраховані тільки на керування і можуть не витримати вагу навантаженої поклажі.
  4. Забарвлення. Досвідчені мандрівники знають, що яскраве забарвлення допоможе легше дізнатися про свій багаж на стрічці в аеропорту. До того ж це виключає можливість переплутати свій вантаж із чужим. Таку ж функцію можуть виконувати стрічки, наклейки або незвичайний чохол.
  5. Засувки. Якщо ви збираєтеся поїхати в місця з вологим кліматом, варто звернути увагу на клямки. Вони не тільки вбережуть поклажу від зливи, але й довше збережуть температуру та вологість усередині валізи.
  6. Портпледне відділення. Це спеціальний відсік для зберігання костюмів та суконь. У дорозі не завжди є можливість упорядкувати одяг і усунути всі заломи та складки. Якщо ви вирушаєте у ділове відрядження, наявність такого відсіку позбавить вас необхідності шукати праску і хімчистку.
  7. Ціна. Хороший чемодан Delsey прослужить своєму власнику якщо не все життя, то кілька десятків років точно. Тому не треба гнатися за хибною економією. Випадкові поломки і тріщини, порвані підкладки, заклинення блискавки та коліщат, що відвалилися, можуть обернутися серйозними проблемами та витратами в дорозі. Незважаючи на наявність гарних дешевих моделей, якісні речі не можуть коштувати надто мало. Не варто економити на собі та псувати враження від відпочинку.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.