Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що потрібно знати тим, хто планує встановити лічильники тепла?

В Україні щороку підвищують тарифи на опалення у зимовий період. Такий стан справ багатьох людей виводить із себе, а тому вони дедалі активніше почали купувати пристрої під назвою “теплолічильники”. Статистика показує, що за останні 5 років у Києві вартість податку на опалення зросла практично вдвічі. Лічильник тепла здатний знизити її на 30-50% щомісяця від загальної суми. Теплолічильник коштує чималі гроші, проте окупається в перші 2 роки. Середній термін служби якісного лічильника опалення – 10 років.

Економія з цим пристроєм надходить звідти, звідки не чекали. Виявляється, житлово-комунальні господарства значно завищують вартість податку на опалення. Відбувається це приблизно так: береться середній показник теплоенергоспоживання і до нього додається націнка в 50-80%. Зрештою, виходить значна сума, взята незрозуміло звідки. Лічильник на тепло https://poverka.org.ua/ru/montazh-schetchikov-tepla/ дозволить вам платити тільки за теплову енергію, яка надійшла саме вам і не копійкою більше.

Що таке тепловий лічильник та встановлення теплолічильника?

Лічильник на опалення є сантехнічним вузлом, який проводить розрахунки споживання теплової енергії. Багато хто плутає його з витратоміром, який безпосередньо кріпиться до джерела тепла і є лише частиною всієї системи вузла. Насправді це не все, існують інші пристрої, які ховаються від сторонніх очей у котельні приватних будинків чи підвалі багатоквартирних житлових будівель.

Установка лічильників тепла https://poverka.org.ua/ru/poverka-schetchikov-vody/ найчастіше проводиться комерційними приватними компаніями. Житлово-комунальне господарство, яке обслуговує ваш будинок, ніколи не візьметься за подібну послугу з незрозумілої причини. Установка теплолічильника власноруч можлива, але за наявності необхідних спеціальних інструментів. З простим набором інструментів можна встановити пристрій лише механічного типу, який відрізняється своєю простою конструкцією та принципом роботи. Варто пам'ятати про адміністративну відповідальність, якщо встановлення лічильників тепла було здійснено без відома ЖКГ. Перш ніж здійснити цю операцію, вона повинна бути узгоджена з організацією, яка обслуговує ваш будинок.

В даний час на сучасному ринку з'явилося безліч виробників теплолічильників. Завдяки цьому знайти якісний пристрій за доступною ціною нескладно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.