Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси та мінуси кутових диванів

Г-подібна конструкція кутового дивана дозволяє розміститися 3-4 користувачам для перегляду телевізора, причому 1-2 можуть лежати з витягнутими ногами вперед.

Переваги кутового дивана

  1. Велике місце для сну. Значною перевагою кутового дивана є простора площа для нічного відпочинку. Таке спальне місце буде великим не лише за шириною, а й за довжиною, що дуже важливо для високих людей. Залежно від моделі на кутовому дивані зможуть одночасно поміститися від 2-х до 5 осіб, що практично, коли в гості приїжджає одразу багато родичів із дітьми.
  2. Зонування площі. Для великих кімнат або квартир-студій кутовий диван може бути елементом, що розділяє зони призначення. Наприклад, така модель дозволяє відгородити зону для денного відпочинку від зони для їди. Вигідно підкреслити такий поділ вийде, якщо приставити до дивана невеликий столик або величезний горщик із кімнатною рослиною.
  3. Додаткове місце для зберігання речей. Наступною перевагою кутових конструкцій є наявність просторих ниш білизни, що вбудовуються в такі дивани. У них можна помістити ковдри, подушки, постільна білизна, пледи та інші речі, тому вам не доведеться виділяти для них місце у шафі.
  4. Ще до кутового дивану часто прилаштовують бічні тумбочки або підлокітники з невеликими стільницями, які можна використовувати для зберігання книг, пульта від телевізора, класти туди чашки чи тарілки з бутербродами. Замовити можна на сайті https://divan-max.ua/myahkaya-mebel-so-sklada.

Недоліки кутових диванів

До мінусів кутових диванів можна віднести:

  • Збільшені габарити, які займають багато місця у кімнаті. Якщо приміщення не велике, то в ньому може нічого не поміститися (стіл, шафа і т. д.).
  • Складність у транспортуванні. Доставка переважно у розібраному вигляді.
  • Вартість - кутові дивани коштують дорожче за прямі.

Диван для дитячої кімнати

У дитячу можна вибрати диван з яскравою, мальовничою оббивкою. Як оббивні матеріали вибирайте гіпоалергенні тканини без ворсу (льон, бавовна, шеніл). Не варто економити на дитячих меблях, адже здоров'я дітей найважливіше. Форма дивана також має бути безпечною. Простежте, щоб виріб не мав гострих кутів та жорстких деталей.

У дитячу вибираємо диван з яскравою та барвистою оббивкою з гіпоалергенної тканини.

Вибираємо форму

Всі меблі з цієї категорії ділять на два види: прямі та кутові. Звичайно, моделі ще можуть бути модульними або, наприклад, напівкруглими, але вони навряд чи підійдуть меті, про яку ми говоримо сьогодні. Пряма конструкція не займає багато місця, коли складена. Це важливо у малометражних квартирах. Вона розкладається вперед та підходить навіть для двох людей.

Як вибрати диван у вітальню, дитячу та кухню?

Вітальня

Найбільш вигідний варіант для вітальні – це кутовий диван з високими спинками та підлокітниками. Краще вибирати м'які та глибокі сидіння, які чітко повторюють форми тіла. Як каркас підійде дерево. Тканина оббивки вибирайте натуральну, дихаючу. Це льон, бавовна, суміш вовни та синтетичної тканини. Підійдуть і такі матеріали, як флок, велюр, оксамит.

Який диван вибрати для відпочинку з телевізором?

Підійде модель на 2-3 місця. Каркас краще вибирати металевий, оскільки такі моделі компактніші. Ступінь м'якості сидіння, висоту спинки вибирайте на власний розсуд. Краще, щоб покриття сидіння було стійким до забруднень, тому що багато хто любить їсти саме у вітальні. Наприклад, це може бути шкіра або замінники шкіри, а також поліестер, акрил.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.