Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси газових грилів

Який же гриль краще вибрати – газовий чи вугільний? Щороку це питання хвилює багатьох людей, особливо напередодні весни. У світі написано незліченну кількість статей, кожна з яких відстоює право того чи іншого гриля бути найкращим. Сьогодні ми винесемо сюди остаточний вердикт, який, можливо, здивує багатьох

Шашлик – обов'язкова умова будь-якого пікніка. Аромат гострий, соковитий і завжди радує гостей. Щоб не дати друзям розчаруватися в засохлих шматках, потрібно ретельно вибирати модель гриля. Сьогодні одним із найпопулярніших варіантів цього виду обладнання є газовий гриль. Розберемося, у чому їх переваги та на що слід звертати увагу при виборі.

Які переваги має газовий гриль?

Переваги газового гриля:

  1. Газовий гриль можна використовувати вже за 5 хвилин після включення. Навпаки, вугільному обладнанню потрібно від 20 до 30 хвилин для досягнення необхідної температури.
  2. Розпалити газовый барбекю просто і під силу будь-якому користувачеві. Вам не потрібні особливі навички. Сучасні системи безпеки унеможливлюють будь-які ризики при використанні обладнання.
  3. Газовий гриль простий в обслуговуванні. Просто регулярно чистіть грати та вчасно видаляйте золу зі спеціального приймача.
    Завдяки системі контролю температури навіть новачки легко приготують ситні страви за рецептами.
  4. Готувати на газовому мангалі можна в будь-яку погоду та в будь-яку пору року.
  5. Декілька конфорок з незалежним управлінням дозволяють готувати різні продукти одночасно.

Відносно високу вартість можна зарахувати до відносних недоліків газових грилів. Однак цей недолік компенсується довговічністю обладнання та економією палива при регулярному використанні.

Крім того, слід стежити за наявністю газу в балоні та вчасно заповнювати балон. Якщо ви хочете використовувати газові грилі з комерційною метою, ви повинні отримати ліцензію на використання газових приладів.

За конструкцією газовий гриль можна розділити на вбудований, стаціонарний та мобільний. Першу партію обладнання використовують на професійних кухнях, інтегруючи їх у всю систему приготування. Стаціонарний газовий гриль підходить для використання на дачі або в приватній резиденції. Компактна та портативна модель стане вашим надійним помічником у подорожі.

Як вибрати газовий гриль?

Перед покупкою газового гриля вивчіть, будь ласка, матеріали обладнання. Найкращі моделі виготовляються із міцних металевих сплавів. Виберіть грати з чавуну, нержавіючої сталі, жароміцної кераміки або алюмінію.

Кількість конфорок також відіграє важливу роль. Для домашнього використання чи подорожей не варто купувати велику високопродуктивну модель. Але для великих компаній та професійного використання підійдуть грилі з декількома конфорками.

Хороше рішення - купить барбекю з додатковими опціями та обладнанням. На такому устаткуванні можна готувати різні продукти, а також коптити та обсмажувати цілі туші птахів та тварин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.