Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кальян?

Кальян - важливий атрибут відпочинку для багатьох людей. Ще недавно насолодитися ароматним та смачним димом можна було лише у закладі. Але сьогодні свою «кальянну» створити можна без проблем та вдома. Для цього достатньо придбати у спеціалізованих магазинах все для кальяну. Асортименти там настільки величезні, що людині без досвіду можна легко розгубитися. Але насправді цей вибір не такий складний, як на перший погляд.

Розглянемо основні критерії, на які слід звернути увагу при виборі кальяну та аксесуарів до нього:

  1. Матеріал колби та шахти.
  2. Комплектація.
  3. Діаметр шахти.
  4. Стійкість.
  5. Практичність.
  6. Дизайн.

Якщо ви шукаєте кальян для використання виключно вдома, вибирайте тут великий варіант. Якщо ж мається на увазі, що цей девайс подорожуватиме з вами на дачу, на відпочинок або в гості до друзів - краще зупинити свій вибір на маленьких і середніх варіантах. Їх зручніше транспортувати. Ідеальний варіант – кальян у повній комплектації, який одразу готовий до використання. Достатньо лише вибрати тютюн, і придбати вугілля.

Матеріал колби

Колба для кальянів виготовляється зі скла, органічного та боросилікатного скла. Найважливіший критерій – її міцність, оскільки найчастішою проблемою є падіння кальяну та розбита колба. Загалом вона не впливає на якість куріння, тому можна вибирати її залежно від власних уподобань і з естетичної точки зору. Хороших та якісних варіантів дуже багато – залишається лише зупинитися на найкращому.

Діаметр шахти та мундштуку

Від діаметра шахти та мундштука залежить тяга кальяну. Оптимальний варіант – 13-15 мм. Якщо говорити про матеріал, з якого зроблена шахта, краще зупинити свою увагу на нержавіючій сталі. Це довговічний та надійний матеріал. Тут також слід звернути увагу на власні переваги. Найчастіше мундштук для кальяну виготовляється із металу, дерева або пластмаси. Останній варіант зазвичай відноситься до одноразового.

Інші аксесуари

Вибір аксесуарів для кальяну - це, мабуть, найлегше при придбанні даного девайсу. Шланг найчастіше виготовляється із силікону. Це хороший варіант, оскільки він має хорошу тягу й очищається без проблем.

Якщо говорити про вибір чаші, то силіконова чаша це непоганий початок для новачків у цій справі. Вона не перегріває тютюн і віддає максимум смаку та диму. Вибираючи чашу з глини, варто звертати увагу на товщину стін. Чим вони товстіші, тим простіше контролювати жар. Керамічні чаші прогріваються швидко, тому цей варіант підійде для тих, хто вже користувався кальянами та має певний досвід.

Вибрати хороший та якісний кальян зможе навіть новачок, якщо підійти до цього питання обдумано, вивчити всі нюанси та врахувати поради та рекомендації професіоналів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.