Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бюджетні моделі годинників Seiko

Японський бренд Seiko сьогодні є одним із улюблених народних брендів.

Цінують Seiko за оптимальне поєднання високої якості, самобутнього дизайну з механізмами власної розробки та виробництва – найважливішою складовою будь-якого наручного годинника. Детальніше - на сайте за посиланням.

Ціни на годинник бренду досить відрізняються - пропонуються як бюджетні моделі за ~$100, так і преміальні - вартістю від $1000 і вище, як кажуть, на будь-який колір, смакуй гаманець.

У сьогоднішній публікації мені хотілося б сфокусуватися саме на ціновому сегменті до $1000 і визначити кращі моделі, які Ви можете придбати за ці гроші сьогодні.

Перший годинник у добірці - дайверський Seiko Prospex "Sumo"

1) Seiko Prospex SPB103J1 "Sumo"

На першій позиції розташувалися один з відомих культових дайверських годинників з лінійки Prospex - референс SPB103J1, який отримав у народі прізвисько "Сумо".

І, якщо поглянути на цей годинник, неважко зрозуміти звідки взялася ця кличка - нас відразу зустрічає досить великий округлий 45-міліметровий сталевий корпус, доповнений товстим однонаправленим дайверським безелем (з алюмінієвою вставкою), характерними вушками і великою загвинчується заводною.

Циферблат годинника, як належить справжній дайверський годинник, виконаний з особливим акцентом на читання і зручність. Товсті мечовидні стрілки, великі мітки та багато яскравого люмінофора. На трьох годинах - вікно дати. Лицьове скло - сапфірове, водозахист - ISO-сертифіковані 200 метрів.

Усередині встановлено відмінний "in-house" механічний з автопідзаводом калібр 6R35 більш престижного рівня - 21.600 напівколивань на годину, ускладнення дати, 24 камені, 70 годин запасу ходу, стоп-секунду та ручний підзавод.

Модель є яскравим представником сегмента до $1000 і має стабільно високий попит з моменту свого представлення на Baselworld у 2019 році.

"Сумо" - один з небагатьох "сучасних" дайверських годинників бренду, не натхнених вінтажними історичними моделями. При ціні в ~$850, Seiko Sumo - один з кращих годинників бренду в сегменті до $1000.

Другий годинник у добірці - "лімітований" "Альпініст"

2) Seiko Prospex SPB201J1 "Alpinist"

Культові Seiko Alpinist – вже стали іконою бренду та одним з його талісманів. Та й, будемо чесні, жодна добірка найкращих Сейків до $1000 не обійдеться без цієї моделі.

Ця класична модель змінила вже кілька поколінь і отримала рідкісні лімітовані видання, одним із таких є референс SPB201J1 - "лімітка" для європейського ринку, що відрізняється своїм незвичайним сірим циферблатом кольору "Гірський захід сонця".

Зовнішній вигляд "Альпініста", впевнений, знайомий більшості з Вас - класичний "польовий" сталевий корпус діаметром 39.5 міліметрів, глибокий вінтажний циферблат з накладними мітками та внутрішнім безелем зі шкалою компасу. Поставляється годинник на автентичному шкіряному ремінці, що ідеально доповнює естетику годинника.

Усередині встановлений той самий механізм 6R35, що і в "Сумо" вище, а водозахист становить 200 метрів. В цілому, "Alpinist" - одні з визначних і відомих моделей Сейка сучасності.

Вартість цих годинників сьогодні становить близько $800, що, насправді, цілком чесна ціна за лімітоване всього 2021 екземплярами видання одного з цікавих годинників японського бренду.

Третій годинник у добірці - класичні Seiko Presage з приголомшливим циферблатом

3) Seiko Presage Sharp-Edged Series SPB

На третьому місці я вирішив розташувати саме класичний годинник, а саме одну з останніх новинок Seiko - лінійку Presage Sharp-Edged Series SPB.

На перший погляд, це цілком пересічний класичний годинник, але, насправді, він має досить глибоку історію і, як багато інших годинників бренду, безпосередньо натхненний японською історією та традиціями. Виконаний годинник у кутовому сталевому корпусі діаметром 39.3 міліметра, досить акуратному, але з гострими кутами.

Безумовно, всю увагу до себе притягує циферблат, а саме створення прекрасних циферблатів стало одним з основних мотивів класичного годинника Сейка.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.