Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ПОРАДИ ДЛЯ ТИХ, ХТО ВИРІШИВ ВИКЛИКАТИ ДЕЗИНСЕКТОРІВ

Коли в будинку з'являються дрібні шкідники, наприклад, клопи або таргани, господарі житла спочатку вирішують позбавитися їх самостійно. Але не завжди такий варіант буде вдалим. Найкраще впораються з комахами спеціальні служби з їхнього знищення. Існують деякі рекомендації того, які дії вжити до, під час та після обробки житлового приміщення - детальніше здесь. Їхнє дотримання дає гарантію кращої ефективності.

Події до початку дезінсекції

Досвідчені фахівці знають, що потрібно використовувати якісні засоби, які знищують не тільки комах, а й їхні яйця, і личинки. Безперечно ці засоби є потужними отрутами.

Перед застосуванням фахівці рекомендують господарям житлових приміщень:

  1. З відкритого простору прибрати всі харчові продукти, їжу та корм для тварин. По можливості навіть у шафах загорнути їх у поліетиленову плівку або зібрати в пакети. Також слід щільно закрити шафи, холодильники, по можливості заклеїти дверцята;
  2. Кошти, документи та інші важливі папери також рекомендується прибрати з відкритого простору. Найкраще їх забрати з собою. Нехтувати цією порадою не варто, тому що навіть невелика частинка отруйної речовини може зіпсувати цінні речі;
  3. Якщо в квартирі є рослини, їх краще вивезти в тимчасове місце проживання. Якщо такої можливості не буде, то переставити їх у найдальшу кімнату біля вікна (зачиненого);
  4. Провести вологе прибирання. Це важливо, тому що засіб буде ефективно працювати, якщо осяде не на пил, а на чисту поверхню;
  5. Звільнити підлогу та всі відкриті місця;
  6. Зібрати весь текстиль, який знаходився у відкритому доступі (не в шафах): постільна білизна, рушники, одяг та випрати за максимальної температури, якщо це можливо;
  7. Щільно закрити вікна та двері до інших кімнат. Бажано щілину між дверима та підлогою забити непотрібними ганчірками або газетами.

Після приїзду спеціаліста

  1. Важливо розповісти майстру те, що відомо про появу шкідників.
  2. Важливо розповісти майстру і те, які засоби застосовувалися у боротьбі з комахами, якщо спроби були.
  3. Також варто уточнити і категорію цих засобів: природні (ефірні олії та інше) або штучні (побутова хімія, речовини, придбані в магазинах).

Якщо власники будинку розкажуть усі подробиці, і фахівець володітиме вищезгаданою інформацією, то він зможе скласти повну картину проблеми та підібрати найбільш ефективні засоби.

Фахівець повинен мати доступ до всіх шаф, приміщень та поверхонь, тому що він зможе провести огляд найпотаємніших місць, де можуть мешкати шкідники.

Якщо в будинку є домашні тварини, то важливо їх перевезти в інше місце на кілька днів, оскільки вони є більш чутливими до хімічних речовин, які використовуються при обробці.

Господарям слід залишити свій будинок на кілька днів. За неможливості цього їм слід придбати костюми хімзахисту та протигаз. Якщо є можливість залишити свій будинок, то вхід до нього заборонено також кілька днів.

Після того, як фахівець проводить обробку, він залишає квартиру та закриває її (консервує).

Час заборони відвідування квартири (консервації) залежно від специфіки засобу:

  1. 2,5-3 години – при засобах з відсутністю запаху;
  2. 5-7 годин – при засобах з наявністю запаху.

Після проведення обробки

Після того, як час консервації минув, необхідно провести наступне:

  1. провітрити все житлове приміщення протягом півтори години;
  2. провести вологе прибирання з використанням засобів для дому;
  3. перепрати текстиль, якщо він залишався в будь-якій кімнаті.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.