Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги чавунного посуду

Чавунний посуд - зразок для багатьох на всі часи. Чавун - це класика "посудного" матеріалу: мало знайдеться будинків, де на кухні не буде чавунної каструлі чи сковороди. Це легко пояснити: чавунний посуд дійсно дуже якісний, зносостійкий, він чудово проводить тепло і чудово його зберігає, а ще чавун - це eco-friendly матеріал: як бачиться - суцільні плюси.

Переваги чавунного посуду

Добре загартований чавунний посуд для пікніка, придбати який можна на сайті https://xozmarket.com.ua/tovari-dlja-piknika/chavunnij-posud/, легше чистити, ніж нержавіючу сталь.

Добре зберігає тепло. Порівняно з іншими матеріалами, вона має високу теплоємність. Наприклад, алюмінієва сковорода сильно остигає при додаванні до неї продуктів. А чавун після нагрівання підтримуватиме постійну температуру навіть після того, як ви помістите на сковороду холодний предмет.

Чому це важливо? Сковорода, яка залишається гарячою, допоможе створити хрумку коричневу скоринку. Це працює як на плиті, так і у духовці. Загалом, цей матеріал – найкращий спосіб досягти золотисто-коричневого відтінку їжі.

Такий посуд довговічний. Ймовірно, ваша чавунна каструля прослужить довше, ніж алюмінієвий аналог. І це не жарт, бо такий матеріал лише покращується з віком. І хоча технології виробництва зараз дещо відрізняються, це важке кухонне приладдя прослужить не одне десятиліття.

Посуд із чавуну не вимагає спеціального догляду та додаткових застережень. Вона не тріскається, на відміну алюмінієвого покриття. Ви не пошкодите чавун вилкою або ножем - навіть якщо виникне подряпина, вона згладиться завдяки рослинному жиру, що виділяється при приготуванні.

Щоб казан чавунний зберігав робочий стан, очищайте його після приготування їжі за допомогою губки та витирайте насухо. Не залишайте казан у сирому приміщенні, інакше з'явиться іржа.

Коштують дешевше, ніж посуд із нержавіючої сталі. У наш час легко витратити сотні доларів на ніж чи навіть тисячу на химерний набір каструль. Але класна чавунна сковорода коштуватиме набагато дешевше.

Універсальність. Така кухонна приналежність може використовуватися для приготування яєчні, млинців, жаркого, каші, піци, супів, рагу, тушкованої качки та великої кількості інших страв.

Дає ефект антипригарного покриття без хімікатів. Належна витримка на печі та догляд створять покриття, яке запобіжить прилипання більшості продуктів. Це робить чавун прекрасною альтернативою тефлону (синтетична смола, спеціально розроблена як антипригарне покриття, часом може виділяти в їжу токсичні речовини).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.