Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Двері – це свого роду обличчя вашої квартири. Вона повинна відповідати вашим очікуванням як візуально, так і функціонально. Тому варто подумати, яку краще вибрати міжкімнатні двері та недорого. Ось кілька порад, які, безумовно, полегшать це завдання.

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Чому вибір міжкімнатних дверей на сайті https://mark-lviv.com.ua/uk/dveri/ такий важливий? Двері – це основний елемент дизайну інтер'єру. Правильно підібрані вони повинні гармоніювати з інтер'єром. Їх покупка часто пов'язана з витрачанням великої суми грошей, тому до вибору слід поставитися уважно. Завдяки цьому двері будуть радувати око довгі роки, і ви довго не замислюватиметеся про їх заміну.

Види міжкімнатних дверей

Вибір дверей може спричинити багато проблем. Зазвичай ми не звертаємо на них особливої уваги, але прийняти швидке рішення про покупку дверей часом стає відповідальним та серйозним завданням. В даний час більш популярні одностулкові двері, тому що вони вимагають менше місця в порівнянні з двостулковими аналогами. Останні, з іншого боку, потребуючи більшого простору, нададуть набагато ширший прохід із однієї кімнати до іншої.

Крім того, двері діляться за напрямом відкривання (ліву та праву). Якщо ви не знаєте, як їх відрізнити, то невелика підказка. Коли ви стоїте перед дверима, яка має можливість відкрити її на себе, то ці двері праві. При цьому петлі мають праворуч. Аналогічно і у зворотній ситуації: якщо петлі з лівого боку, то двері ліві. Таким чином, щоб було зручно і без проблем відчиняти дверне полотно, треба враховувати розташування дверей.

Важливо, як відчиняються міжкімнатні двері

З цією дилемою багато хто зі нас стикається при виборі міжкімнатних дверей. Прийнято вважати, що двері у вітальню та спальню повинні відчинятися у напрямку центру кімнати. Це рішення дозволяє знизити шум при їх закритті та підвищити конфіденційність. З іншого боку, двері, що відкриваються назовні, зазвичай використовуються у ванних кімнатах, передпокоях та коридорах, особливо у невеликих та затемнених. Тим самим вони дозволять краще висвітлити інтер'єр, не обмежуючи його простір.

Матеріал

Також важливо знати, з якого матеріалу виготовили міжкімнатні двері. В даний час найбільшою популярністю користуються двері з панелей. Своєю славою вони зобов'язані доступною ціною, високою стійкістю до розтріскування та деформації. Правильно виготовлені, вони можуть чудово імітувати дерев'яні двері, які теж не втрачають своїх позицій вже багато років. Однак слід пам'ятати один важливий момент. Незважаючи на те, що дерев'яні двері можуть гарантувати хорошу довговічність та дуже елегантний вигляд, вони будуть дорожчим варіантом. Завдяки своїм природним якостям такі двері можуть надати квартирі неповторного шарму.

Якщо ви вирішили вибрати міжкімнатні двері зі скла, то доведеться розщедритися. Це той матеріал, який оцінили багато людей. Скляні двері можуть стати цікавим елементом вашої квартири, оскільки асоціюються із сучасністю та почуттям стилю. Більш того, вони забезпечать приплив повітря до приміщення та достатнє освітлення. Матеріали, з яких виготовлені двері, можуть поєднуватись між собою в цікавих комбінаціях.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.