Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Моторні мастила: які бувають?

На сучасному ринку моторні оливи представлені у великому асортименті. При цьому кожна окрема рідина має відповідні особливості та характеристики. Саме тому перед здійсненням придбання необхідно розібратися із деякими моментами.

Насправді хочеться зазначити, що під час роботи силової установки машини у ній виникає тертя. Для виключення такої проблеми використовуються спеціальні оливи, під якими мається на увазі хімічна речовина. Саме вона дозволяє знизити рівень тертя внутрішніх деталей, та тим самим подовжити життя самому двигуну.

Обираючи масло для автомобіля, необхідно обов’язково розібратися із його складом, в’язкістю, та стійкістю до різних факторів.

Якщо казати про різноманітність автомобільних олив, вони в свою чергу розрізняються за хімічним складом. Тут існують мінеральні продукти, які ідеально підходять для використання у авто із малопотужними двигунами. Але при цьому вони не користуються особливою популярністю за рахунок того, що через короткий проміжок часу починають горіти, втрачають в’язкість та забруднюють внутрішні компоненти мотора. Саме тому автомобілістам доводиться регулярно замінювати таких продукт.

Наступним варіантом вважається напівсинтетичне масло, яке має основу із мінерального та синтетичного продукту. Таким чином, під час використання можна виключити ймовірність корозії металевих поверхонь, а також подовжити життя двигуну. До того слід сказати, що такий матеріал має особливу стійкість до різних температурних режимів, а також можуть замінюватися кожні 8000км пробігу. Ще однією перевагою такої оливи можна вважати те, що вона ідеально підходить для використання у машинах із різними типами моторів.

Що стосується синтетичного масла для двигуна, воно вважається доволі популярним, не дивлячись на високу вартість. Вся справа у тому, що таких продукт має достатню кількість перевагу у порівнянні із іншими оливами. Тут можна вділити високу працездатність, подовження життя силового агрегату, а також стабільність при різних умовах.

Також масла для автомобілів можуть мати різну в’язкість, за допомогою якої вони використовуються при окремих температурних режимах. Наприклад, якщо казати про літні масла, вони ідеально виконують поставлені задачі у жарку пору року, не стаючи при цьому сильно рідкими. Зимові оливи не втрачають своїх властивостей при мінусових температурах, а також не стають сильно густими, за рахунок чого ідеально циркулюють по системі. Але як би там не було, особливою популярністю користуються продукти, які підходять для використання у будь-яку пору року. При цьому вони забезпечують відмінний захист двигуна та всіх його внутрішніх компонентів, за рахунок чого не доводиться зіштовхуватися із необхідністю виконання дорогого капітального ремонту силової установки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.